Unikaliam Kauno paveldui – specialistų pasiūlymai | Kas vyksta Kaune

Unikaliam Kauno paveldui – specialistų pasiūlymai

BNS 2019/10/04 08:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno tvirtovės IV-ajame forte rengiamas gynybinio paveldo simpoziumas. Šios srities specialistai ir ekspertai dalysis patirtimi, kaip tvarkyti gynybinį paveldą, jį įveiklinti ir išlaikyti, nurodo organizatoriai.

„Jau kelis dešimtmečius bandoma ieškoti galimybių, kaip gelbėti unikalų Kauno tvirtovės palikimą. Puikūs pavyzdžiai yra Kauno tvirtovės IX-asis ir VII-asis fortas, kur veikia muziejus, edukacijos centras. Savanorystės pavyzdžiu tapo ir asociacijos „Kauno tvirtovė“ įgulų veikla atskiruose fortuose. Tai lėmė, jog nuo 2016 metų įkurtas „Kauno tvirtovės parkas“, remiamas Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių, prižiūri didžiąją dalį likusios tvirtovės komplekso objektų (fortų, redutų, sandėlių ir kt.), kurie daugelį metų buvo apleisti, nesaugūs ir pamiršti“, – teigiama jų pranešime.

Viešoji įstaiga „Kauno tvirtovės parkas“ teigia norinti pristatyti nuveiktus darbus ir išklausyti gynybinio paveldo entuziastų, muziejų ir paveldo profesionalų iš Lietuvos, regiono ir visos Europos pasiūlymų.

Simpoziumas taip pat skirtas paminėti Kauno tvirtovės įkūrimo 140-ąsias metines bei 100 metų, kai Kauno tvirtovė tapo atkurtos Lietuvos valstybės dalimi.

Kauno tvirtovė yra vienintelė tokia gynybinė sistema Baltijos šalyse, 1882–1915 metais Kaune ir jo apylinkėse ji sukurta Rusijos caro Aleksandro II įsakymu. Kompleksą sudaro fortai, baterijos, sandėliai, pylimai ir kiti statiniai bei gynybiniai įrenginiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA