Šeštadienį atidaroma nuo vasaros pradžios remontuota Kauno gatvė | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį atidaroma nuo vasaros pradžios remontuota Kauno gatvė

R. Tenio nuotr.

Kaip praneša Kauno miesto savivaldybė, spalio 4 d. baigiamas užsitęsęs Žemaičių gatvės remontas. Dar 2018-ųjų liepą skelbta, kad liūčių išplautos gatvės rekonstrukcija bus atlikta šių metų pavasarį, vėliau darbininkai turėjo apsisukti iki rudens, o galiausiai prireikė ir viso rugsėjo. Tiesa, kauniečiai pastebi, kad darbai dar nėra baigti.

Savo „Facebook“ puslapyje Kauno miesto savivaldybė penktadienį pasidalijo džiugia žinia – šeštadienį, nuo 13 val., automobiliai vėl galės riedėti „visa Žemaičių gatve“. Tiesa, po žinute komentavę kauniečiai netruko pastebėti, kad už Savanorių prospekto link Žaliakalnio besitęsiančioje gatvėje toliau verda darbai, asfalto danga čia nuimta, išraustas pagrindas.

Vakar ir šiandien užfiksuotose nuotraukose matyti ekskavatorių išvažinėtos žemės, čia gatvės pagrindai dar tik ruošiami, o informaciniuose ženkluose nurodoma, kad darbus numatoma baigti kitų metų vasarį. „Eismas čia nebent Dakaro“, – šmaikštaus žodelio nepagailėjo „Kas vyksta Kaune“ šaltiniai, pridūrę, kad antrą kartą šią savaitę be perspėjimo dar ir atjungtas vanduo.

[galerija kiek=”4″]

Kaip anksčiu skelbė savivaldybė, Žemaičių gatvėje klotas naujas asfaltas, įrengti nauji šaligatviai ir apšvietimas. Taip pat sutvirtintas slenkantis šlaitas atkarpoje tarp Aušros ir K. Donelaičio gatvių, atskirtos buities bei lietaus nuotekų sistemos, veikusios mišriai.

„Žemaičių gatvė yra viena iš paskutinių miesto centre esančių gatvių, kurios dar primena senuosius Kauno laikus. Šios gatvės rekonstrukcija yra pakankamai didelis iššūkis, nes kelininkams teks ne tik įprasti gatvės atnaujinimo darbai, bet ir užduotis specialia technologija sutvirtinti slenkantį šlaitą“, – birželio pradžioje sakė savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Besibaigiant vasarai Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kas vyksta Kaune“ aiškino, kad liūčių metu vanduo ne kartą plovė šlaitą, kurį ir vėl teko atstatinėti, bei trukdė kitiems darbams. Tai esą sukliudė darbus baigti numatytu laiku.

Žemaičių gatvės dalis nuo Savanorių prospekto iki Aušros gatvės atidaryta pačioje vasaros pabaigoje, o tolyn link Žaliakalnio einanti atkarpa, akivaizdu, intensyviai rekonstruojama iki šiol.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA