Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradės mūšiu prieš „Baskonia“ | Kas vyksta Kaune

Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradės mūšiu prieš „Baskonia“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Laukimas baigėsi ir drama netrukus prasidės. Eurolygos mūšiai sugrįžta! Konkurencingiausias stipriausio Europos krepšinio turnyro sezonas startuoja šiandien. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį pradės naująjį Eurolygos sezoną. Žalgiriečiai namie kovos su Vitorijos „Baskonia“ komanda.

Šį sezoną Eurolygoje jėgas išbandys ne 16, o 18 klubų. 2019-2020 m. turnyre jau nebus Las Palmo „Gran Canaria“, Podgoricos „Budučnost“ ir Stambulo „Darussafaka“ ekipų. Lygoje rungtyniaus penkios komandos, kurios nežaidė praėjusį sezoną – Valensijos „Basket“, Berlyno ALBA, Sankt Peterburgo „Zenit“, Vilerbano ASVEL ir Belgrado „Crvena Zvezda“, rašoma Ž. Zinkevičiaus pranešime spaudai.

Čempiono titulą gins Maskvos CSKA klubas. Pasak kai kurių specialistų, Rusijos ekipa po praėjusio sezono kiek susilpnėjo. Tačiau CSKA komanda vis tiek bus viena varžybų favoričių. Į finalo ketvertą vėl realiausiai pretenduos Stambulo „Fenerbahce“, Madrido „Real“. Aukščiausius tikslus kelia ir tarpsezonyje gerokai sustiprėjusi „Barcelona“.
Į finalo ketvertą taikosi ir praėjusio sezono finalininkas Stambulo „Anadolu Efes“, abu Graikijos milžinai Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiacos“ bei kai kurios kitos ekipos. Itin atkakli kova žada būti ir dėl vietos aštuntuke.

Užsienio klubams atstovaus trys Lietuvos ir keturi Latvijos krepšininkai. Milano „Armani“ garbę gins Artūras Gudaitis, „Olympiacos“ – Mindaugas Kuzminskas, ALBA – Rokas Giedraitis.

Latvis Janis Strelniekas apsivilko CSKA aprangą, Rolandas Šmitas toliau atstovaus „Barcelona” komandai, jo tautiečiai Janis Timma ir Dairis Bertanis žais Maskvos srities „Chimki“ klube, kurio vyriausiasis treneris yra Rimas Kurtinaitis. Kęstutis Kemzūra toliau darbuosis Davido Blatto asistentu „Olympiacos“ komandoje.

„Žalgiris“ Eurolygos sezoną maču su „Baskonia“ pradėjo ir 2018-aisiais. Kauniečiai baskų klubui pralaimėjo abejas rungtynes ir praėjusį, ir užpraėjusį sezoną. Iš viso Eurolygoje tarpusavyje šie klubai kovojo 20 kartų. Žalgiriečiai laimėjo aštuonerias rungtynes. Akistatų Kaune rezultatas 5:5.

Pasak Kauno ekipos stratego Šarūno Jasikevičiaus, „Baskonia“ labai stipri komanda, jos treneris Velimiras Perasovičius propaguoja itin greitą žaidimą, užtat bus itin svarbu stabdyti žaibiškas varžovų kontratakas.
Žalgiriečių pasirengimą Eurolygos dvikovai apsunkino tai, kad prieš keletą dienų virusas užklupo daugiau nei pusę krepšininkų. Kai kurie jų negaluodami žaidė LKL rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“.

Palyginti su praėjusiu sezonu, pasikeitė beveik pusė „Baskonia“ žaidėjų. Iš svarbiausių krepšininkų išvyko vidurio puolėjai Vincent’as Poirier, Johannesas Voigtmannas, įžaidėjas Marcelinho Huertas, puolėjas Darrunas Hilliardas. Atvyko buvęs Kazanės „Uniks“ atakų organizatorius Pierria Henry, aukštaūgis Michealas Ericas iš „Darussafaka“, lietuvių kilmės atakuojantis gynėjas Nikas Stauskas. Anksčiau jis žaidė NBA. Tiesa, jis ir įžaidėjas Jaysonas Grangeris yra traumuoti. Pastarajam trūko Achilo sausgyslė, ir jis negalės rungtyniauti apie šešis mėnesius.

Manoma, kad „Baskonia“ lyderis toliau bus sunkusis puolėjas Tornike Šengelija. Ekipoje taip pat liko įžaidėjas Luca Vildoza, atakuojantis Mattas Janningas, lengvasis puolėjas Shavonas Shieldsas, „centras“ Ilimane’as Diopas.
2018-2019 m. Eurolygos turnyre reguliariajame sezone „Baskonia“ užėmė septintąją vietą, o „Žalgiris“ – aštuntąją. Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape Vitorijos klubas 1:3 pralaimėjo seriją CSKA krepšininkams, o „Žalgiris“ tokiu pat santykiu nusileido Stambulo „Fenerbahce“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA