Orai: šviečiančią saulę lydės šalnos | Kas vyksta Kaune

Orai: šviečiančią saulę lydės šalnos

delfi.lt 2019/10/03 09:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien ir rytoj Lietuvos orus lems žemesnio slėgio laukas.

Atmosferos frontams nutolus, ši diena nebus niūri. Ilgiausiai tankūs debesys užsibus rytiniame, šiaurės rytiniame šalies pakraštyje. Čia dienos pradžioje dar ir lynos, o temperatūra įdienojus tesieks apie 10 laipsnių.

Didesnėje šalies teritorijos dalyje pro debesis švies saulė, o lietaus tikimybė iki vidurdienio bus gana menka. Įdienojus daugės kamuolinių debesų, kurie popietinėmis valandomis tai šen, tai ten papils trumpo ir dažniausiai negausaus lietaus. Vakariniuose rajonuose tie trumpi lietūs bus intensyvesni, gali palyti ir keletą kartų per dieną. Žemaitijos aukštumose kai kur gali pagrūmoti perkūnija. Aukščiausia temperatūra čia sieks 12–14 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktis bus nepastoviai debesuota. Vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, trumpai palis. Vėjas nepastovios krypties, 4–9 m/s. Temperatūra pažemės iki 3–8 laipsnių šilumos, o dirvos paviršiuje pasirodys nestiprios 0–3 laipsnių šalnos.

Penktadienio dieną dangų vėl užklos tankesni debesys ir daugelyje rajonų palis. Vyraus nedideli ir vidutinio intensyvumo lietūs. Vėjas išliks nepastovios krypties, nestiprus. Šilumos bus mažokai: nuo 9 laipsnių šiaurės rytiniuose rajonuose iki 12–13 pietvakariniame šalies pakraštyje.

Šeštadienį trumpi lietūs prognozuojami daugelyje vietovių. Vėjas pasisuks iš šiaurės ir pradės nešti gerokai šaltesnį orą. Naktį šilumos beliks 1–6 laipsniai, šalnos dirvos paviršiuje bus stipresnės, o dieną oras sušils tik iki 7–12 laipsnių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA