Skaitytojai: vieni Kauno „vaiduokliai“ tvarkosi, kiti – tapetuojasi | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: vieni Kauno „vaiduokliai“ tvarkosi, kiti – tapetuojasi

Skaitytojo nuotr.

Kauno „vaiduokliai“ apipinti įvairiausiomis istorijomis, tačiau dauguma laukia, kada jie atgis. Vieni iš jų yra perparduodami, keliami gyvenimui iš naujo, vietoj jų įrenginėjami biurai, o kiti – nusprendė, kad užteks ištapetuoti lauko sienas.

Įdomus vieno iš Kauno vaiduoklių prikėlimas buvo pastebėtas Brastos gatvėje – ten šiuo metu esantis pastatas kadaise buvo taksi automobilių parkas. Jį bandoma atgaivinti tapetuojant pastato lauko sienas.

„Kas vyksta Kaune“ portalo žiniomis, taip pastato savininkai tikisi išvengti apleisto pastato mokesčio.

Yra informacijos, kad buvusį taksi automobilių parką bandoma parduoti, tačiau su nurodytu kontaktu susisiekti nepavyksta. Savininkai tiesiogiai kalbėti nelinkę, bendrauja tik per tarpininkus.

Jau kurį laiką netyla kalbos ir apie nebaigtą viešbutį „Britanika“, tačiau šiuo metu yra registruotas sprendimo projektas, kuris sustabdytų sutikimą vietoj esančio pastato statyti naują.

2018 m. Brastos gatvėje esantį taksi parką buvo siūlyta restauruoti ir ten įrengti perkeltą Žemės ūkio ministeriją. „Pastatas yra Brastos gatvėje, prieš pat senamiestį. 7 aukštų pastatas užima maždaug 30 tūkst. kv. metrų plotą, jo aukštis nėra didelis. Išėmus perdangas galėtų būti apie 15 tūkst. kv. metrų ploto. Projektą galėtume įgyvendinti per metus, šalia įrengti parkavimo aikštelę“, – prieš metus BNS pasakojo D. Morkūnas.

Pasak jo „Kauno kasimo darbams“ priklauso ir aplink nuomojami sandėliai, o bendra teritorija viršija 2 hektarų plotą.

„Vieta ypatinga tuo, kad Brastos gatvę remontuoja, priešais stato tiltą į Kėdainių gatvę, kuris atvers susisiekimą. Be to, pėsčiųjų tiltas ves į senamiestį, ir greta, prie Kauno pilies žiedo, gerinama susisiekimo infrastruktūra“, – sakė jis.

Taksi parkas statytas sovietmečiu, vėliau apleistas ir šiuo metu nenaudojamas. Dar du panašūs taksi parkai, D.Morkūno teigimu, sovietmečiu pastatyti Vilniuje ir Rygoje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA