Nuo renginių ošęs Kaunas kiek atsipūs, tačiau vis tiek bus ką veikti (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Nuo renginių ošęs Kaunas kiek atsipūs, tačiau vis tiek bus ką veikti (renginių apžvalga)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kelis savaitgalius iš eilės Kaunas galėjo mėgautis renginių gausa, tačiau šis savaitgalis nusimato kiek ramesnis. Nepaisant to, dėmesio vertų renginių yra nemažai, tad savaitgalis turės ką pasiūlyti norintiems laisvalaikį praleisti kiek kitaip.

Ketvirtadienis

18 val. Kauno tautinės kultūros centro Teatro studijoje vyks kūrybinės dirbtuvės, kurių metu Dainavos rajono gyventojai yra kviečiami dalyvauti kuriant Bendruomenės medį. Iniciatyvoje taip pat dalyvaus menininkas, skulptorius, kalvis Benediktas, kuris pristatys kalvystės amatą ir demonstruos metalo plastiką.

20 val. „Punto Jazz“ palėpė kviečia į „Gero kino naktis“. Šį kartą kino ekranus okupuos režisieriaus Audriaus Juzėno filmas „Pelėdų kalnas”, pasakojantis apie jaunuolius, kurie dėl susiklosčiusių aplinkybių turi priimti labai sunkius sprendimus.

Penktadienis

11 val. Kauno Savivaldybės mažojoje salėje bus vedama konferencija „Mano širdis, tavo širdis“, skirta Pasaulinei širdies dienai. Vyks ne tik viešos paskaitos, kuriose profesionalai dalinsis patarimais bet ir dalyviai galės pasitikrinti savo sveikatą. Registracija nereikalinga.

17.30 val. Prasidės Japonijos ir Lietuvos chorų festivalis. Abejų šalių kolektyvai atliks japonų ir lietuvių liaudies dainas. Koncertas nemokamas, renginio vieta – VDU Didžioji aula.

18 val. Kauniečiai yra kviečiami į Kauno tvirtovės IV-ąjį fortą, kur organizuojamas garso ir vaizdo ekspozicijos pristatymas „Atminties poternos“. Kūrėjai siūlo į Pirmąjį Pasaulinį karą pažvelgti liudininkų ir dalyvių akimis. Renginys nemokamas.

Šeštadienis

Nuo 10 val. PC „Molas“ visą savaitgalį šurmuliuos šeimos turgelis. Jo metu bus galima pirkti ir parduoti įvairus daiktus: žaislus, rūbus, knygomis ir kita.

12 val. VDU Botanikos sode bus švenčiama Derliaus šventė.skirta visai šeimai. Renginio metu numatomos paskaitos, degustacijos, ekskursijos ir spektaklis. Šventė nemokama, tačiau reikalingas muziejaus bilietas.

12 val. Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrius kviečia į Pažinimo šeštadienį, per kurį bus galima iš arčiau pažinti lietuvių liaudies muziką. Interaktyvi ekskursija atvers galimybę išbandyti  sutartinių ir skudučių karaokė, susipažinti su senąja Lietuvos kaimo muzikavimo tradicija ir šiuolaikine jos kryptimi – post-folkloru. Norint dalyvauti, reikalinga registracija, renkamas simbolinis mokestis.

Sekmadienis

10 val. Nuo Kauno Rotušės aikštės vyks kasmetinis rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink run“ skirtas kovai prieš krūties vėžį. Renginio metu bus renkamos lėšos, kurios bus skirtos sergančioms moterims dovanoti reabilitaciją sanatorijoje. Norinčius dalyvauti, organizatoriai kviečia registruotis čia. Renginio metu taip pat bus ribojamas eismas, daugiau apie tai skaitykite čia.

12 val. Kauno Zoologijos sodas minės Pasaulinę gyvūnijos dieną. Zoologijos sode veiks dirbtuvės, parodos, edukaciniai užsiėmimai ir dar daugiau. Norint dalyvauti šventėje, reikalingas muziejaus bilietas.

Kaip visada, daugiau apie renginius galite rasti mūsų portalo renginių kalendoriuje. Savaitgalis – puikus metas vestuvėms, tad pasveikinkite pažįstamus, kurie švęs šią gražią šventę. Daugiau sužinoti apie vestuves galite apsilankę vestuvių rubrikoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA