„Telia“ atleidžia virš 100 darbuotojų | Kas vyksta Kaune

„Telia“ atleidžia virš 100 darbuotojų

BNS 2019/10/02 17:12
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Telekomunikacijų bendrovės „Telia Lietuva“ antrinė klientų aptarnavimo įmonė „Telia Customer Service LT“ dėl struktūrinių pertvarkymų rugsėjį įspėjo atleisianti 117 darbuotojų. Tai didžiausias grupinis darbuotojų atleidimas, apie kurį rugsėjį pranešta Užimtumo tarnybai.

Tiesa, „Telia Lietuva“ teigia, kad tai nėra nauji atleidimai, o jau anksčiau skelbti planai, kurie dar tęsiasi. Dalis atleidžiamų darbuotojų bus įdarbinti kitoje įmonėje.

Be to, „Telia Lietuva“ dėl struktūrinių pertvarkymų ketina atleisti 26 žmones.

„Tai paskutinis darbuotojų atleidimas. Kaip ir sakėme, pradėjome pavasarį ir baigsime rudenį“, – BNS sakė „Telia Lietuvos“ atstovas Audrius Stasiulaitis.

„Telia Lietuva“ atstovai pažymi, kad šis atleidimas tėra balandį paskelbto efektyvinimo ir lankstesnės paslaugų struktūros baigiamasis etapas, o ne nauja atleidimų banga.

„Telia Customer Service LT“ struktūrinis pertvarkymas, su kuriuo susijęs 117 darbuotojų atleidimas, yra praktiškai tų pačių darbo vietų skaičiaus perkėlimas sutelkiant skambučių centrus į Kauną ir Šiaulius. Tai reiškia, kad uždarius skambučių centrus Panevėžyje, Radviliškyje, Klaipėdoje, tam pačiam etatų skaičiui ieškome naujų darbuotojų. Visiems uždaromų skambučių centrų darbuotojams buvo pasiūlytos darbo vietos kituose miestuose“, – sako A. Stasiulaitis.

„Telia Lietuva“ šiemet balandį apie atleidimą įspėjo 105, o „Telia Customer Service LT“ – 32 žmones.

Apie maždaug 280 žmonių atleidimą „Telia Lietuva“ paskelbė balandį. Daliai atleistųjų įmonė žadėjo pasiūlyti darbą „Telia“ Vilniaus paslaugų centre, kuriame planuota darbo vietų skaičių padidinti nuo 300 iki 500.

Pasak A. Stasiulaičio, šiuo metu centre dirba 430 žmonių, o metų pabaigoje jų, planuojama, bus apie 500.

Lietuvos paštas, įgyvendinantis mobilaus laiškininko projektą, apie atleidimą įspėjo 48 darbuotojus, panešė tarnyba.

Be to, Nacionalinė žemės tarnyba ketina atleisti 31, automobilių nuomos įmonė „Transporto valdymas“ – 21, konsultacijų bendrovė „Runway Kaunas“ – 10 darbuotojų.

Rugsėjį Užimtumo tarnyba gavo 6 pranešimai apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus – iš viso įspėti 253 žmonės (35,9 proc. mažiau nei pernai tuo pat laiku), iš jų 69 proc. dirba privačiame sektoriuje.

Pernai rugsėjį buvo gauti 6 pranešimai, įspėti 395 darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA