Fiksuoja kaunietis: iš Lenkijos atvažiuoja nauji troleibusai | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietis: iš Lenkijos atvažiuoja nauji troleibusai

Skaitytojo nuotr.

Lietingą pirmadienį kauniečiams pristačius pirmuosius naujus „Solaris“ troleibusus, jų gatvėse, rodosi, daugės jau visai netrukus. Antradienį apie vidurdienį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo vieną į Kauną transportuojamų troleibusų.

„Atrieda iš Lenkijos naujieji troleibusai“, – kelyje išvystą vaizdą komentavo vyras. Skaitytojas nurodė neįprastą eskortą užfiksavęs A5 magistralėje, tarp Lenkijos pasienio ir Marijampolės.

Naujutėlaitis „Solaris“ troleibusas tvarkingai „supakuotas“ ant vilkiko priekabos lenkiškais valstybiniais registracijos numeriais. Viešojo transporto priemonės ne tik gaminamos šioje šalyje, tačiau ir jų atvežimu rūpinasi pati bendrovė.

Į Kauną vežami nauji troleibusai / Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pirmadienį įvyko viešas naujųjų „Solaris“ troleibusų pristatymas. Į Kauną vakar jau buvo atgabenti aštuoni troleibusai iš 85, turinčių pakeisti 92 senutėles „Škodas“, kurias bus siekiama parduoti aukcione. Kiekvieną savaitę Kauną pasieks šeši–aštuoni nauji troleibusai.

„Kalėdoms turi suvažiuoti visi 85 troleibusai. Tikimės, kad 2020 metais jie visi išvažiuos į gatves, o „Škodos“, kurios yra ne žemagrindės, paliks miestą“, – pristatyme sakė „Kauno autobusų“ direktorius Mindaugas Grigelis.

[susije_video kurie=””]

Keleivių patogumui naujuose troleibusuose įrengtos penkios USB jungtys, saugumą užtikrina dvi vidaus ir viena lauko kameros, o pageidaujantieji keliauti su dviračiu, jį gali pasistatyti specialiai tam skirtoje vietoje. Troleibusuose sumontuoti du aukštos kokybės multimedijos ekranai, įrengta LED apšvietimo sistema.

Troleibusai turi 33 sėdimas vietas, vietą neįgaliajam, efektyvų salono kondicionavimą ir šildymą, aukštos kokybės informavimo sistemas, ratų slėgio ir temperatūros daviklius, leidžianti vairuotojui realiu laiku sekti ratų techninę būklę. Iš viso juose telpa iki 85 keleivių. Vairuotojus prieš pradedant kelionę ir jos metu nuolat tikrins alkoblokai.

Naujajam transportui savivaldybės įmonė „Kauno autobusai“ išleis 29,4 mln. eurų, iš jų apie 20 mln. eurų – skolinsis, 1,6 mln. eurų skiria Kauno savivaldybė, o 7,9 mln. eurų – Europos Sąjunga. Bendrovė sutarčių dėl paskolų kol kas nėra pasirašiusi, tai planuojama padaryti per kelis mėnesius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA