„Raktas į sveiką širdį“: gyvybiškai svarbios pamokos kauniečiams | Kas vyksta Kaune

„Raktas į sveiką širdį“: gyvybiškai svarbios pamokos kauniečiams

Asociatyvi / A. Ridikaitės nuotr.

Širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto rizika – diagnozės, kurių nenorėtų išgirsti nė vienas. Susidūrus su tokiais medikų įspėjimais, svarbu suprasti, kad situacija nėra beviltiška, o vaistai čia – toli gražu ne vienintelė išeitis. Kauniečiai turi nemokamą galimybę sužinoti, kaip stiprinti savo sveikatą, kad apsisaugotų nuo kylančių grėsmių ir užbėgtų tokiems negalavimams už akių.

Atkirtis pavojingoms ligoms

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pristato mokymus „Raktas į sveiką širdį“, skirtus asmenims, patenkantiems į širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto rizikos grupes.

Spalio ir lapkričio mėnesiais vyks nemokami teoriniai ir praktiniai užsiėmimai su kompetentingais savo sričių specialistais.

„Daugeliui nebe paslaptis, kad širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto prevencijai labai svarbu tinkama mityba ir fizinis aktyvumas. Dar vienas kritinis faktorius – streso poveikis. Tačiau vien žinojimas neapsaugo nuo pavojaus žmogaus sveikatai ar net gyvybei. Todėl visus su tuo susidūrusius kauniečius kviečiame plačiau pasidomėti, kaip duoti atkirtį tokiems negalavimams, kad kiekvienas galėtų mėgautis didžiausiu turtu – gera savijauta“, – dalyvauti programoje „Raktas į sveiką širdį“ kauniečius kvietė Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Edita Stundytė.

Pasak jos, dažniausiai širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto rizikas patiria 40–65 metų asmenys. Tačiau nemokami kursai atviri tiek jaunesniems, tiek ir vyresnio amžiaus žmonėms.

Dalyvių laukia dovanos

Paskaitas ves šeimos gydytojas, kineziterapeutas, mitybos specialistas bei psichologas. Dalyviai gilinsis į lėtinių neinfekcinių ligų prevenciją, sveikos mitybos ir gyvensenos, fizinio aktyvumo, streso reikšmę, mokysis valdyti stresą, savarankiškai atlikti mankštos pratimus, gamins bei ragaus sveikatai palankius patiekalus.

VSB tvarkaraštis – spalis / Organizatorių nuotr.

„Kiekvienam lankytojui bus nustatyti individualūs rizikos veiksniai, atlikti kūno kompozicijos, fizinio pajėgumo vertinimai. Dalyviai taip pat išmoks atsipalaidavimo technikų – specialių kvėpavimo, raumenų įtempimo pratimų. Mitybos specialistas aiškins, kaip apskaičiuoti paros kalorijų normą, angliavandenių, riebalų ir baltymų poreikį. Taigi laukia kompleksiški ir gana plačiai aprėpiantys mokymai, kuriuose įgytos žinios išties pravers puoselėjant sveikatą“, – pridūrė E. Stundytė.

Visuose keturiuose užsiėmimuose dalyvavusių kauniečių laukia ne tik vertingos žinios, bet ir Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro bei partnerių įsteigtos atminimo dovanos.

VSB tvarkaraštis – lapkritis / Organizatorių nuotr.

Registracija jau prasidėjo

Paskaitos vyks kartą per savaitę. Dalyviai gali pasirinkti sau patogų užsiėmimų laiką – nuo 15 val. arba nuo 17.30 val. Programa tęsis visus metus. Šiuo metu jau prasidėjusi registracija spalio ir lapkričio mėnesiams.

Registracija vyksta telefonu +370 682 80727 arba el. paštu edita.stundyte@kaunovsb.lt. Daugiau informacijos – internete: http://bit.ly/sveikasirdis.

Norintieji dalyvauti programoje turi apsilankyti pas savo šeimos gydytoją ir paprašyti užpildyti sveikatos būklės rodiklių lapą bei atsinešti jį į mokymus.

Už pastangas skatinant rizikos grupių asmenis reguliariai tikrintis savo sveikatą ir keisti gyvensenos įpročius programos koordinatoriai dėkoja bendrovei „Altameda“, Baltų šeimos klinikai, Šeimos ir stomatologijos klinikai „Signata“ bei „Kuršių klinikai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA