Pristatytas užbaigtas „Šančių laikų“ sienos kūrinys | Kas vyksta Kaune

Pristatytas užbaigtas „Šančių laikų“ sienos kūrinys

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį buvo pristatytas užbaigtas „Šančių laikų“ sienos kūrinys. Pristatymo renginio metu buvo galima susipažinti su jo autoriais ir personažais, sužinoti apie kūrinio įgyvendinimo procesą ir netikėtus nutikimus.

Šančiuose, ant Nemuno kranto, prie pat pėsčiųjų ir dviračių tako, ant pastato sienos, buvo pristatytas sienos tapybos kūrinys, apjungiantis skirtingus laikmečius ir kartas. Nuo šiandien juo džiaugtis galės visi Šančiškiai ir Kauniečiai taip dažnai einantys ar riedantys keliu, besidriekiančiu palei Nemuną.

Sienos piešinio įgyvendintojai: šančiškė menininkė Gražvyda Andrijauskaitė, šančiškė atviros iniciatyvų platformos „Šančių kioskas“ kuratorė Austėja Bliumkytė – Padgurskienė, profesionalus gatvės menininkas, Kauno gatvės meno festivalio „Nykoka“ iniciatorius Tadas Šimkus, namo bendrijos pirmininkas Darius Ruzgas.

Renginio metu buvo surenkta ekskursija po Šančius su gide Rolanda Girskiene. Ekskursija prasidėjo ties „Šančių poliklinikos“ stotele ir baigėsi – „Šančių laikai“ siena. Vėliau autoriai ir organizatoriai pasakojo savo darbo įspūdžius.

19 val. 00 min. prasidėjo viktorina apie Šančius, kurios laimėtojų laukė prizai.

Sienos pristatymo renginio metu taip pat surengti ir „Panašiausio šuniuko“ rinkimai. Į renginį laikytojai buvo kviesti atvykti su keturkojais siekiant atrasti panašiausią šunelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA