Paskutinės apklausos I. Strazdauskaitės byloje: atverčiama itin žiauri istorija | Kas vyksta Kaune

Paskutinės apklausos I. Strazdauskaitės byloje: atverčiama itin žiauri istorija

delfi.lt / Rafaelis Achmedovas 2019/09/30 13:12
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pirmadienį Kauno apygardos teisme tęsė didelio atgarsio sulaukusios jaunos plungiškės Ievos Strazdauskaitės nužudymo bylos nagrinėjimą. Posėdžio metų buvo apklausiami liudininkai, po jų ketinama apklausti paskutinį įtariamąjį Leoną Beliauską.

Po kaltinamųjų apklausos beliks baigiamosios kalbos, kurių metų prokurorai kaltinamiesiems pasiūlys bausmes. Maksimali bausmė už šiuos nusikaltimus – laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pusbroliai kėdainiečiai Karolis Bieliauskas, Leonas Bieliauskas ir Mantas Bieliauskas šioje byloje kaltinami, kad siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą bendrininkų grupėje kankindami žiauriai nužudė bejėgiškos būklės žmogų. Jie taip pat kaltinami neteisėtu laisvės atėmimu bei turto sugadinimu.

Imitavo eismo įvykį

I. Strazdauskaitė 2017 metais dingo kovo 5 dieną išvykusi į Vilnių iš tėvų namų Plungėje. Po kelių intensyvios paieškos dienų jos kūnas rastas Kėdainių rajone. Teisėsaugos duomenimis, mergina mirtinai uždaužyta kastuvu. Byloje fiksuojama, kad nusikaltėliai iš anksto neplanavo užpulti būtent I. Strazdauskaitę. Pirmiausia, jie atkreipė dėmesį į 40 tūkst. eurų rinkoje vertinamą brangų merginos vairuojamą automobilį, kuriuo ji važiavo viena.

Netoli Elektrėnų buvo imituotas eismo įvykis. Ievai išlipus Bieliauskai sugrūdo merginą į jos pačios automobilio bagažinę. Jonavos rajone, prie Žeimių, miške, mergina buvo žiauriai nužudyta. Byloje fiksuojama, kad iš pradžių nusikaltėliai ketino paleisti merginą, bet jai pagrasinus, kad skųs policijai, nuomonę pakeitė.

Šioje byloje kaltinimai pateikti dar dviem asmenims: marijampolietis Algimantas Stankevičius kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais, jis ir kėdainietis Tomas Zagurskas dar kaltinami plėšimu naudojant šaunamąjį ginklą. Jiems skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA