Dingusios devynmetės mergaitės istorijoje – greita ir tragiška atomazga | Kas vyksta Kaune

Dingusios devynmetės mergaitės istorijoje – greita ir tragiška atomazga

Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa“ inf. 2019/09/29 19:17
Stopkadras

Šeštadienio vakarą iš namų išėjusi devynmetė rasta nuskendusi netoli namų esančiame upelyje. Kaip skelbia laikraštis „Šviesa“, Mergaitė jau temstant išbėgo iš namų ir dingo Mociškių k. (Eržvilko sen.) apylinkėse.

Namiškiai, supratę, kad savo jėgomis surasti vaiko nepavyks, pagalbos paprašė policijos. Maždaug trys dešimtys policininkų ir savanorių visą naktį naršė kaimo apylinkes, miškus ir apleistas sodybas. Vaiko žvalgėsi ir termovizoriumi aprūpintas pasieniečių sraigtasparnis, trys kinologai su šunimis.

Sekmadienio rytą paieškos buvo tęsiamos. Šį kartą gerokai gausesnėmis pajėgomis – vaiko ieškojo kelios dešimtys savanorių, policija, pasieniečiai. Atvyko ir ugniagesiai gelbėtojai su valtimis ir nardymo įranga.

Pasak mergaitės mamos, mažametė vakare tiesiog pabėgo iš namų. „Kai pamačiau, ji jau bėgo į miškelio pakraštį. Vijausi, šaukiau, bet jau temo. Apieškojome vakar viską, ką tik galėjome. Dukra autistė, todėl jei išsigando, galėjo kažkur slėptis. Tiesiog pastate ar dar kur. O apleistų pastatų čia daugybė“, – sakė moteris.

Prie mergaitės paieškų ryte prisijungė kelios dešimtys savanorių – seniūnijos bendruomenė, medžiotojai, tiesiog nelaimėje padėti norintys žmonės. Jurbarko rajono policijos komisariato viršininkas Aivaras Dumčius tikino, kad pareigūnai ir pasieniečiai su šunimis ir sraigtasparniu mažametės ieškojo visą naktį.

„Labai viską apsunkino tamsa. Dabar vėl vykstame į paiešką. Jei yra savanorių, kurie nori ir gali prisijungti, kiekvienas žmogus laukiamas“, – sakė pareigūnas.

Koordinuotos paieškos galiausiai davė rezultatą – mergaitė buvo rasta. Jos kūnas aptiktas maždaug pusantro kilometro nuo namų nutolusiame upelyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA