Sunku patikėti: kaunietis savo rankomis pastatė pasakišką namelį | Kas vyksta Kaune

Sunku patikėti: kaunietis savo rankomis pastatė pasakišką namelį

delfi.lt / Patricija Kirilova 2019/09/28 20:12
Asmeninio archyvo nuotr.

Kai kiti vasarą leido pramogaudami prie jūros ir ežerų, kaunietis Pavelas nuo pat balandžio triūsė statydamas savo vaikams neįtikėtinai atrodantį žaidimų namą, kurio kitaip nepavadinsi, kaip tikru raganų nameliu. Šiuo statiniu džiaugiasi ne tik jo, bet ir kaimynų vaikai.

Pavelas teigė, kad iš pradžių nedidelį namuką padarė pirmai dukrytei, o kai gimė antra, kilo mintis jį padaryti didesnį. Kadangi šeima puikiai sutaria su kaimynais, kurių vaikai čia taip pat apsilanko, vyrui kilo mintis padaryti kažką išties įdomaus, todėl jau žiemą pradėjo planuoti raganų namo statybas ir po truputį vežti medžiagas.

Namas nestandartinis, bet labai erdvus – pirmas aukštas yra maždaug 180 cm, o antras – 160 cm, todėl čia lengvai gali tilpti ir suaugęs. Pastatas turi visus būtinus atributus – laiptinę ir miegamąsias vietas antrame aukšte, pirmame aukšte dar planuojama įrengti vaikišką virtuvę.

Antrame aukšte taip pat sudėti per 5-6 metus sukaupti minkšti žaislai – jie įsukti į sieną kaip apdaila. Pats namas daugiausia statytas iš vandeniui atsparios faneros.

Kadangi medžiagų statybai Pavelas iš darbo galėjo gauti pigiau nei pirkdamas parduotuvėje, jis patikino, kad namas kainavo labai nedaug, bet kiek tiksliai, nepaskaičiavo.

„Aš darbe rūšiuodamas atliekas jas panaudoju, nes man gaila išmesti. Nusprendžiau padaryti pigų namą vaikams neinvestuodamas daug pinigų. Tokie dalykai labai brangiai kainuoja, o aš turiu galimybę padaryti labai pigiai“, – tvirtino kaunietis.

Jis paskaičiavo, kad namą pastatė per 30 dienų, susidėjusių daugiausia iš savaitgalių ir atostogų. Viską padarė savo rankomis ir savo įrankiais bei skolintais. Vyras taip pat mini, jog prisidėjo ir kaimynai bei žmona – pabrėžė, kad be jų tokio namo tikrai nebūtų pastatęs.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA