Interjeristės ir tapytojos Angelijos Eidukienės pristatyta paroda – „su polėkiu“ | Kas vyksta Kaune

Interjeristės ir tapytojos Angelijos Eidukienės pristatyta paroda – „su polėkiu“

I. Jonelytės nuotr.

Sodrų ir melancholišką rugsėjo pabaigos ketvirtadienį, interjeristė ir tapytoja Angelija Eidukienė bičiulius, klientus ir menu besidominčius kauniečius sukvietė į savo jau trečiosios personalinės tapybos parodos „Polėkis“ atidarymą, vykusį Meno ir Dizaino studijoje. Tapytoja pakvietė apžiūrėti paveikslų kolekciją, kurią tapė pastaruosius kelis metus.

[galerija kiek=”8″]

Ekspresyvūs, ryškūs, įsimintini ir „su polėkiu“ tapytojos darbai geriausiai atsiskleidžia minimalistinėse erdvėse ir moderniuose interjeruose, kai sukuriamas kontrasto ir priešpriešos efektas. Ne veltui paroda pavadinta „Polėkis“ – tokį raktažodį, o gal emocijos toną – ne tik kūryboje, bet ir gyvenime, užduoda autorė.

Tie, kurie susipažįsta su Angelijos Eidukienės kūryba pirmą kartą, smalsu sužinoti apie menininkės biografiją. Angelija gimė Latvijoje, lietuvių šeimoje. Tėvai į Lietuvą sugrįžo, kai jai buvo šešeri metai. Jau tada, būdama maža mergaitė, Angelija prisimena save svajojant ateitį sieti su daile. „Mane žavėjo filmukas apie katytę dailininkę, kuri matė pasaulį kitokiomis spalvomis ir tai perteikdavo drobėse.” Polinkį menui paveldėjo iš savo tėčio, kuris taip pat tapė, piešė, drožinėjo. Angeliją kūrybiška aplinka supo ne tik namuose, tačiau ir mokykloje – ji lankė dailės užsiėmimus, dalyvaudavo įvairiuose tapybos konkursuose.

Pabaigus mokyklą, nuo 1999 m. iki 2003 studijavo Vilniaus dailės akademijoje, 2003 m. Angelijai buvo suteiktas menų bakalauro laipsnis. 2007 metais įgyjo dailės magistro kvalifikacinį laipsnį.

Paroda „Polėkis“ / I. Jonelytės nuotr.

Be tapybos, Angelija jau trisdešimt metų kuria privačius interjerus. „Mano kuriami interjerai dažniausiai yra minimalistinio modernaus stiliaus, tačiau esu nemažai sukūrusi klasikinių bei modernios klasikos erdvių. Visgi, priešingai nei ramesni jos kuriami interjerai, Angelijos kūryba yra energinga, ekspresyvi, darbuose vyrauja intensyvus ir tonizuojantis koloritas, būdingi dinamiški potėpiai. Paveiksluose dažniausiai vaizduojami žmonės ir peizažai.

Taip pat kūryba neatsiejama nuo augalų, kadangi menininkė yra Lietuvos dendrologų draugijos narė. „Augalai yra ne tik stipri mano domėjimosi aistra, tačiau jie man – tarsi meditacija, juos tapydama pradedu daugiau juos pažinti, perprasti jų charakterį.”

Iki spalio 24 d. veiksiančioje tapybos parodoje „Polėkis“ lankytojai turi galimybę susipažinti su plačiu menininkės kūrybos diapazonu – nuo abstrakcijų iki portretinių kompozicijų.

Parodą menininkė kviečia apžiūrėti nemokamai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA