Neblaivi globėja atsidūrė areštinėje, sužalota paauglė – vaikų namuose | Kas vyksta Kaune

Neblaivi globėja atsidūrė areštinėje, sužalota paauglė – vaikų namuose

delfi.lt / Kristina Pocytė 2019/09/27 16:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš globotinę smurtavusi moteris uždaryta į areštinę, jai nustatytas girtumas, laukiama, kokia kardomoji priemonė bus paskirta. Kauno apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Izabelė Bočkienė DELFI teigė, kad galimai smurtą patyrusi mergina šiuo metu yra saugioje aplinkoje, kitą savaitę bus vykdoma jos apklausa.

„Merginos apklausa bus kitos savaitės pradžioje pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Moteris šiuo metu areštinėje, nors kol kas įtarimai niekam dar nėra pareikšti“, – teigė I. Bočkienė. Globėjai nustatytas 1,23 prom. girtumas.

„Mergina jau vakar buvo nugabenta į globos namus“, – įvardijo atstovė. Ji negalėjo teikti informacijos apie merginos galimai patirtus sužalojimus.

Policijos pareigūnai, atvykę į iškvietimą Karčiupio kaime, Rumšiškių seniūnijoje, kreipėsi pagalbos į ugniagesius. Šie, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, atvažiavo maždaug pusvalandis po vidurnakčio.

„Buvo reikalinga pagalba patekti į namą, pranešė, kad nukentėjo septyniolikos metų mergaitė, buvo mušama laidu, galimai praskelta galva, tai buvo pirminė informacija, – DELFI patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento PVV Situacijų koordinavimo skyriaus atstovė Laura Valasuskienė. – Atvykę ugniagesiai atliko žvalgybą, panaudojo kopėčias, pasiekė namo langą ir atidarę pateko į vidų.“

Ugniagesiai padėjo patekti į vidų policijos pareigūnams, kurie septyniolikmetę išgabeno į saugią aplinką, o 55-erių moterį suėmė. Ugniagesių pagalbos prireikė vidurnaktį.

Mergaitę augino nuo dvejų metukų

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Vija Kudzienė DELFI teigė, kad septyniolikmetė šiuose namuose augo nuo dvejų metukų, anksčiau problemų nei dėl blaivumo, nei dėl smurto nebuvo kilę. Iki šios vasaros liepos. Anot V. Kudzienės, moteris oficialiai yra merginos rūpintoja.

Problemos prasidėjo šią vasarą, kai pati rūpintoja kreipėsi į vaiko teisių specialistus dėl sunkaus bendravimo su paaugle. Vaiko teisių specialistams pasikalbėjus ir su rūpintoja, ir su mergaite, nustatinėtas grėsmės lygis, bet jis taip ir nebuvo įvertintas.

„Bet maždaug daugiau nei po mėnesio, rugpjūčio pabaigoje, rūpintoja paskambino į policiją ir pranešė, kad jos globojama mergaitė negrįžta laiku namo. Buvo gal 22 val. Atvykę pareigūnai pastebėjo, kad moteris yra neblaivi. Tada buvo pranešta vaiko teisėms ir nustatytas pirmas grėsmės lygis, – teigė V. Kudzienė. – Mergaitė kelioms dienoms apsigyveno šeimos namuose.“

Vaiko teisių specialistės teigimu, po kelių dienų pati mergina išreiškė norą grįžti atgal namo pas rūpintoją. Šį kartą, kai moteris galimai prieš merginą smurtavo mušdama ją laidu, pareigūnus iškvietė septyniolikmetės draugės.

Nėra aišku, ar septyniolikmetė toliau galės gyventi kartu su rūpintoja. Jei moteris bus pripažinta kalta ir nuteista – tikėtina, kad septyniolikmetė grįžti namo negalės, nes teisti asmenys rūpintis globojamais vaikais negali.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA