„Fredos“ baldų fabrike darbininką nutrenkė elektra (papildyta) | Kas vyksta Kaune

„Fredos“ baldų fabrike darbininką nutrenkė elektra (papildyta)

„Fredos“ baldų fabrikas Kauno LEZ'e / DELFI nuotr.

Penktadienį nelaimingas atsitikimas įvyko Kauno LEZ’e esančiame naujame „Fredos“ baldų fabrike. Portalą pasiekė žinios, kad čia nukračius elektrai sužalotas žmogus.

Kaip pasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, penktadienį prieš vidurdienį Kauno LEZ veikiančioje „Fredos“ įmonėje žmogų nutrenkė elektra. Vyras teigė, kad čia buvo atvykę policijos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas portalui patvirtino, kad pranešimas apie tokią nelaimę gautas 11.47 val. Pirminiais duomenimis, Biruliškių kaime, adresu Fredos g. 2, darbininką skydinėje nutrenkė elektros srovė.

Policijos žiniomis, 30 metų amžiaus vyras apdegė rankas. Greitoji medicinos pagalba nukentėjusįjį dėl patirtų sužalojimų išvežė į Kauno klinikas. Pareigūnai dėl įvykio pradėjo tyrimą.

Apie nelaimę „Kas vyksta Kaune“ informavusio asmenis duomenimis, gamykloje darbus vykdė kitos įmonės darbuotojas, formaliai dirbantis ne „Fredoje“. Šaltinis tvirtino, kad nukentėjęs vyras galėjo būti iš Ukrainos.

Susisiekus su Biruliškėse tik šiemet atidaryto fabriko administratore, ši nurodė, kad bendrovės administracija penktadieniais dirba tik iki 12.30 val. ir šiandien incidento niekas pakomentuoti negali.

Tuo metu Valstybinės darbo inspekcijos Kauno teritorinio skyriaus vedėjas Adas Baliukevičius „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad bendrovė apie tokį nutikimą kol kas nepranešė, informacija pašnekovą pasiekė iš žiniasklaidos.

„Nedelsiant susisieksime su įmone ir pradėsime tikrinimą. Pagal nuostatus, apie sunkius arba mirtinus nelaimingus atsitikimus įmonės privalo darbo inspekcijai pranešti nedelsiant. Sužalojimo sunkumą aiškinsimės – jeigu trauma lengva, darbdavys pranešti neprivalo ir tiria incidentą pats“, – kalbėjo A. Baliukevičius.

Visgi remiantis pateikta informacija, anot jo, neišeina nuspręsti, kokio lygio trauma, ji gali būti ir sunki. Jeigu sužalojimas lengvas, nurodė A. Baliukevičius, pati įmonė nelaimingą atsitikimą turi ištirti per 10 darbo dienų. Jei atsitikimas priskiriamas sunkiems, darbo inspekcija tyrimą turi atlikti per 20 darbo dienų.

Papildyta 16.42 val.

Su „Kas vyksta Kaune“ susisiekusi Kauno LEZ veikiančios „Fredos“ įmonės „Geras baldų fabrikas“ vykdančioji direktorė Aistė Čičirkienė patikslino, kad nukentėjo elektros rangos darbus gamykloje atliekančios bendrovės „Jėgos linija“ darbuotojas.

A. Čičirkienės žiniomis, skydinėje įvyko trumpasis jungimas, dėl kurio ukrainietis elektrikas nudegė rankas. „Gero baldų fabriko“ vadovė patikino, kad žmogui sutvarstytos rankos, jis jau išleistas iš Kauno klinikų.

Incidento priežasčių – dėl žmogiškosios klaidos ar technikos gedimo jis nutiko – bendrovės vykdančioji direktorė įvardyti negalėjo..

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA