„Yandex“ taksi žengia į Kauną | Kas vyksta Kaune

„Yandex“ taksi žengia į Kauną

„Yandex“ nuotr.

Rugsėjo 26 dieną Kaune pradėjo veikti „Yandex“ taksi paslauga. Įmonės atstovai pateikė paslaugų kainas ir apskaičiavo, kiek kainuoja kelionės tam tikrais maršrutais.

[galerija kiek=”4″]

Pranešime spaudai rašoma, kad „Yandex“ taksi paėmimas kainuoja 1 Eur. Į kainą yra įskaičiuotas 1 km kelio, toliau – ne daugiau kaip 0.5 Eur. už kilometrą. Tai yra pigiausias variantas mieste. Pavyzdžiui, kelionė nuo Kauno pilies iki PLC „Mega“ kainuoja apie 4.50 Eur., o nuo autobusų stoties iki Rotušės aikštės – apie 2.30 Eur.

Automobiliui užsakyti pakanka paleisti mobiliąją programėlę ir nurodyti vietą, kur reikia nuvažiuoti. Paslauga pati nustatys vartotojo vietą, kai yra įjungta vietos nustatymo funkcija, ir suras vairuotoją, kuris atvažiuos greičiausiai. Artėjantį automobilį galima stebėti programėlėje pateiktame miesto žemėlapyje.

„Mes norime, kad automobilio užsakymas būtų patogus ir prieinamas ne tik sostinėje. Su šia programėle Kauno gyventojai galės važiuoti palankiomis kainomis net tolimus atstumus. Tai yra įmanoma dėl „Yandex.Taxi“ technologijų: žemėlapių, maršrutų kūrimo, navigacijos ir išmanios užsakymų paskirstymo sistemos“, sako Aramas Sargsianas, „Yandex.Taxi EMEA & CIS“ direktorius.

Automobilio užsakymo metu paslaugos vartotojai žinos tikslią būsimos kelionės kainą. Kelionės pabaigoje kaina nesikeis, net jeigu vairuotojui teks nukrypti nuo maršruto, pavyzdžiui, dėl kelio remonto darbų. Mokėti už kelionę galima grynaisiais pinigais arba programėlėje susieta banko kortele – kelionės kaina nuskaitoma automatiškai. Jeigu vartotojas nepatenkintas kelione, pamiršo daiktus automobilio salone arba nori pateikti klausimą, jis bet kuriuo paros metu gali susisiekti su palaikymo tarnyba per programėlę ir specialistai jam padės.

„Yandex.Taxi“ pradėjo teikti paslaugas Vilniuje 2018 metų liepos mėnesį. Vien tik per tris pirmąsias dienas šia paslauga pasinaudojo 10 000 žmonių. Dabar paslauga teikiama 17-oje šalių su prekės ženklais „Yandex.Taxi“ ir „Yango“, įskaitant visas Baltijos šalis, Suomiją, Rumuniją ir Izraelį.

Nemokamos programėlės „Yandex.Taxi“ versijos yra paruoštos sistemoms „iOS“ ir „Android“ lietuvių, anglų ir daug kitų kalbų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Vilniuje veiklą „Yandex. Taxi“ pradėjo šių metų liepos 26 d. Neilgai trukus, rugpjūčio 3 d., Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) paskelbė, jog bendrovės programėlė, net ir veikianti budėjimo režimu, turi galimybę užmegzti ryšį su skirtinguose Rusijos regionuose esančiais adresais.

„NKSC analizės metu buvo nustatyta, kad programėlė šifruotais ryšio kanalais reguliariai jungėsi ir palaikė aktyvų ryšį su 11 unikalių IP adresų. Iš jų 10 priklauso Rusijos Federacijai. Duomenų perdavimas vykdomas cikliškai“, – rašyta centro atliktoje analizėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA