„CVKaunas.lt“ patarimai, kai įdarbinimo interviu vyksta telefonu | Kas vyksta Kaune

„CVKaunas.lt“ patarimai, kai įdarbinimo interviu vyksta telefonu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ieškantys nesudėtingų darbų jau patyrė, kad pirminiame etape įmonės atstovas dažnai susisiekia su darbo ieškančiu asmeniu telefonu. Pirminio interviu metu siekiama sužinoti informaciją apie kandidato darbinę patirtį, lūkesčius naujame darbe, kitus įgūdžius, kurie reikalingi atlikti tam tikrus veiksmus. Nuo to kaip pasiseks pirminis interviu labai dažnai priklauso, ar būsite priimtas į norimą darbą.

CVKaunas.lt portalo vadovas Žilvinas Padegimas išskyrė 7 pagrindinius patarimus, kaip elgtis, kad pirminis interviu praeitų sėkmingai.

Pirmas patarimas. Mandagiai pasisveikinkite. Tai nuteikia pozityviai visam likusiam pokalbiui. Lietuvoje mandagus atsiliepimas telefonu dar nėra kasdienybė, todėl Jūsų mandagi pokalbio pradžia gali išskirti Jus iš kitų kandidatų.

Antras patarimas. Aiškiai ir informatyviai atsakykite į jums užduodamus klausimus. Apie darbo patirtį ir kokio darbo Jūs ieškote, atsakymus galima būti pasiruošus iš anksto.

Trečias patarimas. Galima trumpai pristatyti savo stipriąsias puses, kurių galbūt ryškiau nesimato gyvenimo aprašyme (CV). Pvz.: autošaltkalvis gali paminėti, kad moka virinti, o administratorė – kad moka administruoti „Instagram“ puslapį.

Ketvirtas patarimas. Patartina ir pačiam pasiklausti apie būsimo darbo ypatumus. Tokiu būdu „nušausite 2 zuikius“. Pirma, jums patiems taps aiškiau, ar norite būtent šios darbo vietos. Antra, padarysite įspūdį įmonės atstovui, kad realiai ir giliai domitės būsima darbo vieta.

Penktas patarimas. Pokalbio pabaigoje galima pasakyti, kad jei reikia dar kokios informacijos apie jus – mielai suteiksite. Atsisveikinant reiktų palinkėti geros dienos bei pasiklausti, kokiu būdu sužinosite apie tolimesnę atrankos eigą.

Šeštas patarimas. Jei radote praleistą skambutį ir ieškote darbo, turėtumėte būtinai perskambinti, nes įmonės atstovas gali ir nebepaskambinti antrą kartą.

Septintas patarimas. Geranoriškas pokalbio tonas yra raktas į jūsų norimą darbą. Kartais ne viską lemia išsilavinimas ar darbo patirtis.

Sėkmės darbo paieškose!

CVKaunas.lt portale yra apie 1000 darbo pasiūlymų, siūlančių įvairias darbo vietas. Visus darbo skelbimus rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA