Nauji alkoholio ribojimai nukreipti į pigiausias prekes | Kas vyksta Kaune

Nauji alkoholio ribojimai nukreipti į pigiausias prekes

delfi.lt 2019/09/26 11:55
Delfi.lt nuotr.

Seimas ketvirtadienį nusprendė, kad vadinamieji „vieno gurkšnio“ stipriųjų gėrimų indeliai turės išnykti, o plastikiniuose alaus „bambaliuose“ didžiausia leistina alkoholio koncentracija sumažinta nuo 7,5 proc. iki 6 proc.

Seimas uždraudė Lietuvoje pardavinėti vadinamuosius „jogurtinius“ indelius. Tai yra, draudžiama parduoti stipresnius negu 22 laipsnių alkoholinių gėrimus, jeigu jie yra supilstyti į stiklinės, taurės dydžio ar kitą gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.

Taip pat pataisomis Alkoholio kontrolės įstatymo pataisomis uždrausta prekiauti alumi, fermentuotais, o taip pat alkoholinių kokteilių grupėms priklausančiais gėrimais, stipresniais nei 6 laipsniai, jeigu jie bus išpilstyti į didesnę negu 0,2 litro plastiko tarą. Išskirti tie atvejai, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą.

Trečias pakeitimas liečia alaus „bambalius“. Vieno litro „bambaliai“ ir toliau galės būti parduodami, tačiau alkoholio koncentracija apribota nuo 7,5 proc. iki 6 procentų. Vėlgi išskiriami atvejai, kai šie gėrimai išpilstyti į stiklinę, keraminę, medinę ar metalinę tarą

Už šias įstatymo pataisas balsavo 72 Seimo nariai, prieš balsavo 1, o aštuoni susilaikė.

Nauji draudimai įsigalios 2020 metų liepos 1 dieną.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA