Moters pokalbį nugirdusi kaunietė liko šokiruota: nepakliūkite į aferistų pinkles | Kas vyksta Kaune

Moters pokalbį nugirdusi kaunietė liko šokiruota: nepakliūkite į aferistų pinkles

delfi.lt 2019/09/25 20:20
Delfi. lt nuotr.

Kauno verslininkė ir papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė pirmadienį tapo keistos situacijos liudininke. „Nugirstas pokalbis mane šokiravo. O labiausia papiktino moteriškas naivumas. Dėmesio, moterys, nepakliūkite į aferistų pinkles“, – sako ji ir dalijasi pamokančia istorija.

„Pirmadienį teko luktelėti vienoje bendrovėje ir netyčiom nugirdau pokalbį. Valytoja, ne jauna moteris, atėjusi pas biuro darbuotojus paprašyti patarimo – situacija tokia, kad ji turi žmogų, su kuriuo yra labai rimti santykiai, ir jis jai siunčia siuntinį iš užsienio, už kurio siuntimą turi sumokėti didelius pinigus, skubiai per 48 val. Jai vyrukai paaiškina, kad greičiausia kažkas nori ją apgauti, nes tokios skubos nebūna.

Tada ji išeina ir už 5 min. sugrįžta. Matyt, pranešus siuntėjui, kad kažkas negerai. Supratau, kad gavo dar didesnį spaudimą skubėti rasti pinigų ir sumokėti.

Ji bando klausinėti, ką jai dabar daryti, kaip čia apmokėti taip greitai, nes siuntinys labai jai svarbus. Siunčia jos mylimasis, amerikiečių kariškis, kuris tarnavo Afganistane, jis jai pasipiršo ir siunčia sužadėtuvių žiedą su papuošalais iš Amerikos. Bet už siuntą reikia sumokėti į Italiją ir suma yra 7 000 eurų!!!

Jai bando pasakyti, kad ją kažkas greičiausiai apgaudinėja, bet ji lyg sutinka, tačiau suprantu, kad tiki „savo meile“ ir sužadėtuvėmis. Tada jau neapsikenčiu aš! Įsiterpiu į pokalbį, sakau jai: „ponia, pilnas „Facebook“ tokių „amerikiečių kariškių“, kurie apgaudinėja“. Klausiu: „ar jūs jį gyvą matėte?“. Atsakymas mane pribloškė: „Mačiau, – sako ji ir prideda, – nuotraukose“.

Bandžiau ją įtikinti, kad nepasiduotų aferisto vilionėms, kad ją specialiai skubina, jog niekas nepaprotintų, bet nežinau, ar iki galo ji manimi patikėjo, nes ji tiek yra įtikėjusi savo virtualiu svajonių princu. Ir šiandien aš nesu tikra, kad ji nepasiims greitosios paskolos ir nenuneš daryti to skubaus pavedimo. Baisiausia, kad aš suvokiu kokios jos pajamos gali būti ir į kokią didžiulę bėdą ji gali patekti.

Man atrodė, kad tikrai moterys nekvailos ir supranta šiuos aferistų triukus, bet, pasirodo, ne! Ar tai vienišumo jausmas, ar naivumas, nežinau. Tačiau suprantu, kad tokie dalykai vis dar vyksta, noriu įspėti – moterys, kurios gaunate „Facebook“ tokius pasiūlymus, meilės žodžius, piršlybas ir t.t. – netikėkite! Liksite be pinigų, be sužadėtuvių žiedo ir be savo svajonių princo, jis jus iškart užblokuos, kai tik į sąskaitą įkris pinigai“, – savo socialiniame tinkle tikino moteris.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA