Aplinkosaugininkai sustabdė statybas Šventosios upėje | Kas vyksta Kaune

Aplinkosaugininkai sustabdė statybas Šventosios upėje

Aplinkos apsaugos departamento nuotr.

Rugsėjo 18 d. aplinkos apsaugos pareigūnams vykdant akcijos „Lašiša 2019“ reidą pastebėtas lašišinių žuvų nerštavietėje dirbantis ekskavatorius.

[galerija kiek=”4″]

Pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad bendrovė „Ukmergės keliai“ Upninkų kaime Jonavos rajone vykdo tilto per Šventosios upę statybos darbus. Pareigūnams paprašius pateikti statybos darbus vykdyti leidžiančius dokumentus, dirbantieji atsakė, kad dokumentus turi įmonės vadovai.

Atsižvelgiant į tai, atsakingi ir reikalingus dokumentus turintys darbus vykdančios įmonės darbuotojai buvo iškviesti į statybos darbų vykdymo vietą.

Rugsėjo 19 d. darbus vykdančios įmonės atsakingi asmenys į statybvietę atvežė tilto per Šventosios upę techninį projektą. Paaiškėjo, kad statybos darbų techninis projektas nebuvo suderintas su Aplinkos apsaugos agentūros specialistais, o statybos darbus leidžiančio dokumento nėra.

Dėl statybos darbų teisėtumo be statybą leidžiančio dokumento Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) kreipėsi į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos.

Savo ruožtu, dėl neteisėtai vykdytų darbų Šventosios upės vagoje, kur taip pat yra ichtiologinis draustinis bei lašišinių žuvų nerštavietė, AAD pareigūnai rugsėjo 20 d. darbus vykdančiai įmonei įteikė privalomąjį nurodymą nedelsiant nutraukti darbus Šventosios upės vagoje ir upės apsaugos juostoje.

Toliau AAD tęs pažeidimo tyrimą siekiant nustatyti už pažeidimo padarymą atsakingus asmenis bei įvertinti aplinkai padarytą žalą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA