Kauno „Akropolio“ atstovai paaiškino, kaip išvengti spūsčių stovėjimo aikštelėje | Kas vyksta Kaune

Kauno „Akropolio“ atstovai paaiškino, kaip išvengti spūsčių stovėjimo aikštelėje

R. Tenio nuotr.

Kaip rašė portalas „Kas vyksta Kaune“, pakitusi eismo tvarka Kauno „Akropolio“ stovėjimo aikštelėje pradėjo tampyti vairuotojų nervus dėl besiformuojančių eismo spūsčių. Eilių kaltininkas – prie išvažiavimo iš garažo įrengtas užkardas.

[susije_video kurie=””]

Kaip „Kas vyksta Kaune“ antradienį atsiųstame komentare teigia „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė, tokia parkavimo laiko apskaitos ir apmokėjimo sistema yra įprasta daugelyje automobilio stovėjimo aikštelių.

„Įdiegę naująją tvarką sulaukėme daug atsiliepimų, kad apsilankymas prekybos centre tapo patogesnis – pirkėjų automobiliams vėl atsirado pakankamai vietos ir dieninių apsilankymų metu, – tikina B. Levenauskienė. – Suprantame vairuotojų nuogąstavimus dėl pailgėjusio išvažiavimo laiko, tačiau tikime, kad šis laikas sutrumpės, kai dauguma vairuotojų susipažins su pokyčiais ir naująja tvarka.“

Šį laiką, nurodo „Akropolio“ valdytoja, galima sutrumpinti iš anksto prieš išvykimą pasitikrinus stovėjimo trukmę ir apmokėjimą atlikus specialia „ADCParking“ programėle. Taip pat siūloma atsiskaityti už paslaugą mokėjimo automate, nepaliekant automobilio prie pakeliamo užtvaro ir laikantis stovėjimo zonose galiojančių KET taisyklių.

Vairuotojų patogumui ir efektyviam srautų valdymui aikštelėje įrengta 12 mokėjimo automatų, įskaitant ir esančius prie kiekvieno išvažiavimo. Už laikinus nepatogumus vairuotojų atsiprašanti bendrovė pažymi, kad aikštele nemokamai bus galima naudotis vykstant krepšinio rungtynėms ar masiniams kultūriniams renginiams „Žalgirio“ arenoje.

Kol prekybos ir pramogų centro atstovai aiškina, kaip operatyviai išvažiuoti iš automobilių stovėjimo aikštelės, kauniečiai kol kas tebestovi eilėse. Trečiadienį, apie 14 val., vairuotojai socialiniame tinkle pasidalijo aikštelėje besidriekiančios spūsties nuotrauka. „Akropolis“ vienas kamštis“, – teigė stojantį eismą užfiksavusi moteris, pridūrusi, kad srautas pradėjo judėti pralaukus geras 15 minučių.

„Akropolyje“ trečiadienio popietę formuojasi spūstis / „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nauja parkavimo sistema prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje oficialiai pradėjo veikti nuo rugsėjo 16 d. Keturias valandos per parą nemokamos, tačiau nuo penktosios valandos stovėjimas aikštelėje apmokestinamas.

Keturių nemokamų stovėjimo valandų tvarka Kauno „Akropolyje“ taikoma nuo 2016 m., bet iki šiol už papildomą laiką nebuvo taikomas mokestis. Naują tvarką užtikrina kontrolės sistema su užkardu – praėjus keturioms valandoms, dvi kitos valandos kainuoja po 1 eurą, kiekviena vėlesnė valanda – po 2 eurus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA