Apklausa parodė, ką lietuviai galvoja apie gėjų santuokas | Kas vyksta Kaune

Apklausa parodė, ką lietuviai galvoja apie gėjų santuokas

BNS 2019/09/23 18:31
Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

30 proc. Lietuvos gyventojų laikosi nuomonės, kad Europoje turėtų būti leidžiamos vienos lyties asmenų santuokos, rodo pirmadienį paskelbtas Eurobarometro tyrimas.

Į klausimą, ar sutinka, kad Europoje turėtų būti leidžiamos tos pačios lyties asmenų santuokos, neigiamai atsakė 60 proc. Lietuvos gyventojų, o 7 proc. neturėjo nuomonės, rodo gegužės mėnesį atliktos apklausos duomenys.

Kaimyninėje Latvijoje už tai, kad Europoje būtų leidžiamos vienos lyties asmenų santuokos, pasisakė 24 proc., Estijoje – 41 proc., Lenkijoje – 45 proc. apklaustųjų.

Vidutiniškai Europoje už tai, kad būtų leidžiamos vienos lyties asmenų santuokos, pasisako 69 proc. gyventojų, 26 proc. tam nepritaria. Daugiausiai už tos pačios lyties santuokas pasisakančių yra Nyderlanduose ir Švedijoje – 92 procentai.

Tuo metu 53 proc. gyventojų Lietuvoje mano, kad seksualinių mažumų atstovai turi turėti tokias pat teises kaip ir kiti piliečiai. Europoje tokių – 76 procentai.

Su teiginiu, jog seksualinėms mažumoms turi būti užtikrinamos tokios pačios teisės kaip ir visiems piliečiams, sutinka 53 proc. Estijos gyventojų. Latvijoje ir Lenkijoje taip manančių yra 49 procentai.

Gyventojų apklausa Lietuvoje atlikta šių metų gegužės 9–20 dienomis. Apklausti 1003 vyresni nei 15 metų gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA