Po „Red Bull“ muilinių lenktynių – nepatenkintų Žaliakalnio gyventojų raštas savivaldybei | Kas vyksta Kaune

Po „Red Bull“ muilinių lenktynių – nepatenkintų Žaliakalnio gyventojų raštas savivaldybei

Praėjusį savaitgalį praūžus „Red bull“ muilinių lenktynėms ne visi liko patenkinti. Po renginio į Kauno miesto savivaldybės administraciją kreipėsi Žaliakalnio gyventojai.

[galerija kiek=”8″]

„Red Bull“ muilinių lenktynės vyko ant Parodos g. kalno. Žaliakalnio gyventojai skundą pateikė dėl automobilių parkavimo Kauno Ąžuolyno parke renginio metu.

„Renginyje dalyvavę sąmoningi piliečiai ir Žaliakalnio gyventojai užfiksavo pažeidimus: renginio metu automobiliai buvo parkuojami Ąžuolyno parko prieigose, taip pat ant šaligatvių ar tiesiog parko teritorijoje ant žolės tarp medžių; automobiliais buvo užtvindytos Žaliakalnio gatvės, esančios netoli K. Petrausko g.; automobiliai buvo parkuojami ir ant šaligatvių. Daug sunkiasvorės technikos (sunkvežimių, autobusų) buvo sustatyta tiesiog ant parko vejos“, – skunde rašė Žaliakalnio gyventojai

Gyventojai tokiu būdu nori išreikšti susirūpinimą ir mano, kad organizatoriai taip išreiškė nepagarbą ne tik Kauno miesto Ąžuolyno parkui, bet ir Kauno apskrities viešosios bibliotekos skyriui, kurio prieigose buvo sustatyti kilnojamieji tualetai.

„Kokiu tikslu tuomet uždaromos gatvės, jeigu jų paskirtis nebuvo išnaudojama bent jau biotualetų pastatymui, kas sudarytų patogesnes galimybes tiek juos transportuoti, tiek išvalyti teritoriją po renginio“, – rašte klausė gyventojai.

Dėl šio skundo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė ir su lenktynių organizatoriumi „Red Bull“. Jų teigimu visas renginys buvo surengtas sklandžiai, laikantis taisyklių ir gavus visus reikiamus leidimus.

„Visų renginyje naudotų objektų statymo vietos buvo suderintos su savivaldybe (maisto tralai, pakylos, higienos zona (WC), visos pakylos ir pati trasa. Prieš renginį, kartu su miesto savivaldybe, buvo išplatinti pranešimai žiniasklaidai apie laukiančius eismo pakeitimus mieste ir kitą reikalingą informaciją, susijusią su renginiu.

Automobilius, kurie buvo statomi pažeidžiant kelių eismo taisykles, turėjo fiksuoti policios pareigūnai ir atitinkamai reaguoti įspėjant pažeidėjus“, – į skundą atsakė lenktynių organizatoriai.

Primename, kad 2006 m. Kauno ąžuolyno parkas įtrauktas į Lietuvos Respublikos nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Ąžuolynas priskirtas Europos gamtai svarbių teritorijų tinklui „Natura 2000″.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA