Priimtas sprendimas dėl R. Karbauskio observatorijos prie Kauno marių | Kas vyksta Kaune

Priimtas sprendimas dėl R. Karbauskio observatorijos prie Kauno marių

BNS 2019/09/22 17:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio rezidencijoje ant Kauno marių kranto pastatyta observatorija įrengta teisėtai, nustatė Statybų inspekcija.

„Darome išvadą, kad sklype esantis statinys pastatytas nepažeidžiant teisės aktų reikalavimų“, – BNS atsiųstame komentare nurodo tyrimą atlikusi institucija.

Tyrimą jie atliko gavę opozicinės konservatorių frakcijos Seimo narės Aistės Gedvilienės raštą, kad R. Karbauskiui ir jo sutuoktinei priklausančiame sklype statinys galėjo iškilti nelegaliai.

Inspekcijos prašyta atlikti patikrinimą ir nustatyti, koks statinys pastatytas, kokia jo paskirtis ir ar turi visus privalomus statybos leidimus.

Situaciją ištyrusi inspekcija teigia, jog observatorija priskiriama nesudėtingiems statiniams, todėl jai leidimo gauti nebuvo privaloma.

Statinį patikrinę inspektoriai nustatė, kad observatoriją sudaro ant polinių apie 3,5 metro skersmens skritulio formos pamatų sumontuotas keturių metrų skersmens ovalinis plastikinis gaubtas su įėjimo durimis.

Minėtas gaubtas, uždėtas ant pamatų, sukiojasi horizontalia kryptimi apie savo ašį.

„Nustatyta, kad statinys priskirtinas I grupės nesudėtingų statinių kategorijai“, – teigia Statybos inspekcija.

Pasak inspekcijos, šiai grupei priskiriamiems statiniams leidimas statyti naują statinį šiame sklype neprivalomas.

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktose deklaracijose R. Karbauskis yra deklaravęs, kad Kauno marių regioniniame parke Kaišiadorių rajone esančiame Jakštonių kaime už iš viso 10 mln. eurų įsigijo žemės sklypus, namą, teleskopą bei kitos įrangos.

Daugumą šio turto jis su žmona Lina pirko iš „Žemės ūkio inovacijų centro“, jo akcininkas yra politiko kontroliuojamas „Agrokoncernas“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA