Savanoriai tvarkėsi net 10 Kauno vietų aplink Nerį ir Nemuną | Kas vyksta Kaune

Savanoriai tvarkėsi net 10 Kauno vietų aplink Nerį ir Nemuną

J. Simonavičiūtės nuotr.

Šiandien Pasaulinės tvarkymosi dienos proga būrys savanorių valė Neries ir Nemuno upes. Švaros akcija „River Cleanup“ vyko net 10 vietų visame Kaune.

[galerija kiek=”8″]

Pirmą kartą Lietuvoje – pasaulinė, bendruomeniškumą ir atsakingą vartojimą skatinanti upių ir jų pakrančių švarinimo iniciatyva „River Cleanup“ subūrė žmones siekiančius bendro tikslo – švarinti upes, taip atkreipiant dėmesį į perteklinio vartojimo ir atliekų susidarymo problemą.

Švaros akcija prasidėjo apie 10 val. ir truko nuo 2 iki 4 valandų skirtingose Kauno vietose.

Savanoriai tvarkė Nemuno ir Neries santaką, Nemuno salą prie Žalgirio arenos, Nemuno krantinę iš Marvelės pusės ties Nemuno ir Neries santaka, Ievų taką prie upelio, Nemuno pakrantę nuo M. K. Čiurlionio tilto iki Kauno Santakos parko. Taip pat buvo tvarkoma nuo Šančių autoserviso iki pliažo ir nuo Panemunės tilto iki Vaidoto g. pabaigos.

Akcijos vinys buvo Nemuno valymas nuo Panemunės tilto iki geležinkelio tilto, valymas aplink Nemuno salą ir – nuo Nemuno salos iki santakos.

Prie „River Cleanup“ prisidėjo ne tik savanoriai, bet ir Vytauto Didžiojo šaulių 2-oji rinktinė, „Darbo partija“, Aleksoto bendruomenė, „Ievų takas“, „Fridays for future“, Šančių bendruomenė, Panemunės bendruomenė, Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono štabo S5 skyriaus narai išminuotojai, „Nemuno ruoniai“, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos narai gelbėtojai.

„River Cleanup“ prasidėjo Belgijoje, 2018 m. tvarkantis prie Reino upės. Pernai prie šio tvarkymo prisijungė 5 šalys, 59 miestai.

Visos šiukšlės po akcijos buvo surūšiuotos ir „inventorizuotos“ ir utilizuotos UAB „Švara“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA