Palaikydamas premjerą, A. Veryga nusiskuto plaukus | Kas vyksta Kaune

Palaikydamas premjerą, A. Veryga nusiskuto plaukus

delfi.lt / Kristina Pocytė 2019/09/19 13:33

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, solidarizuodamasis su premjeru Sauliumi Skverneliu, nusiskuto plikai ir paviešino savo nuotrauką feisbuke.

„Plaukų buvimas ar nebuvimas yra laikinas dalykas. Tai tik forma, – socialiniame tinkle rašė ministras. – Norisi palaikyti tuos, kuriems pokyčiai nėra jų pačių pasirinkimas. Solidariai su Premjeru ir visais, kurie susiduria su onkologinėmis ligomis.“

A. Veryga taip pat palinkėjo pasitikėti medicina, kuri, anot jo, daro stebuklus. „Linkiu stiprybės, ryžto, tikėjimo savimi ir mūsų šalies medicina, kuri daro stebuklus! Tikėjimas savo jėgomis ir pasitikėjimas profesionalais medikais padeda įveikti sunkumus. Neabejokite tuo. Būkime vieningi, solidarūs ir padėkime vieni kitiems. Kartu sveikti lengviau“, – feisbuke tvirtino ministras.

DELFI primena, kad apie savo sveikatą S. Skvernelis prabilo paskutinėmis vasaros dienomis. Po Vyriausybės posėdžio premjeras pripažino, kad susidūrė su onkologine liga – limfoma.

„Tenkindamas jūsų smalsumą galiu pasakyti, kad dar nuo pareigūno laikų kasmet tikrindavausi sveikatą. Priešpaskutinį patikrinimą turėjau 2018 metų liepos mėnesį, viskas buvo gerai, kaip visada. Jaučiausi puikiai, tiesiog po prezidento rinkimų nusprendžiau pasitikrinti sveikatą – tada ir buvo pastebėta limfinės sistemos sutrikimų, kurių anksčiau nebuvo. Deja, tik chirurginės operacijos metu buvo įmanoma nustatyti diagnozę – limfoma, pirmoji stadija, nėra išplitusi, taikomas gydymas – imunoterapija ir chemoterapija“, – sakė premjeras.

Jis teigė, kad tokią diagnozę per metus išgirsta keliolika tūkstančių žmonių visoje Lietuvoje. „Aš nesu išskirtinis; niekam nelinkiu to patirti, nei jums, nei jūsų šeimos nariams, – atviravo politikas. – Toks gyvenimas yra, galiu būti geru pavyzdžiu, nors ir jaučiatės puikiai, aš ir dabar jaučiuosi puikiai. Sunku suvokti, kad kažkas galbūt yra“, – kalbėjo S. Skvernelis. Premjeras tvirtino, kad per rugsėjį ir spalį tikisi visiškai pasveikti.

Limfomos – tai grupė kraujo vėžių, atsirandančių limfinėje sistemoje, rašoma asociacijos „Kraujas“ svetainėje. Limfomos metu sutrinka normali tam tikrų baltųjų kraujo kūnelių – limfocitų – gamybos reguliacija ir nesustabdomai ima gamintis pakitę limfocitai. Jie ima kauptis limfmazgiuose, šie padidėja.

Nors limfmazgiai yra dažniausia limfomų atsiradimo vieta, tačiau limfoma gali pasireikšti ir kituose organuose, dažniausiai tai blužnis ar kaulų čiulpai, nors liga gali apimti ir kitus organus.

Tikslios limfomų atsiradimo priežastys nėra žinomos. Dažnai pacientams, sergantiems limfomomis, nustatomi genetinės medžiagos pakitimai, nulemiantys limfocitų gamybos ir brendimo sutrikimus bei limfomų išsivystymą. Tačiau kartais žinomi aiškūs rizikos veiksniai, nulemiantys kai kurių tipų limfomų atsiradimą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA