Artėjantį savaitgalį Kaunas pasiners į kultūros renginių maratoną (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Artėjantį savaitgalį Kaunas pasiners į kultūros renginių maratoną (renginių apžvalga)

R.Tenio nuotr.

„Intelektualus” – taip būtų galima apibūdinti artėjantį savaitgalį, kuris kvies į parodas, kultūrinius festivalius bei nemokamus edukacinius užsiėmimus. O jei vis dėl to norite laisvalaikį praleisti kiek aktyviau, nenusiminkite – jums taip pat bus ką veikti.

Ketvirtadienis

11 val. Moksleiviai ir jų tėveliai kviečiami apsilankyti kasmetinėje parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2019“. Studentai galės susipažinti su Bakalauro ir Magistro studijų programų galimybėmis užsienyje bei gauti konsultacijas kitais klausimais. Paroda vyks viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva” konferencijų centre.

Nuo 13 val. Vokiečių dienos Kaune organizatoriai kviečia į sporto renginį „Sportas ir sveikata su vokiečių kalba“. Šventė skirta visai Aleksoto bendruomenei – dideliems bei mažiems. Renginys vyks Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos sporto aikštyne. Vokiečių dienos Kaune vyks visą savaitgalį, o išsamią programą galite rasti ČIA.

Nuo 16 val. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šančių padalinyje bus atliekama muzikinė poetinė kompozicija „Lyrisches Intermezzo“, skirta paminėti Henriko Heinės 222-osioms metinėms.

Penktadienis

9:30 val. Kauno tautinės kultūros centras kviečia į XI tarptautinį vaikų ir jaunimo folkloro festivalį „Baltų raštai – 2019”. Šiemet koncertai yra skirti lietuvių tautosakos rinkėjo ir leidėjo Antano Juškos 200-ųjų metų sukakčiai paminėti. Koncertų metu galėsite išvysti teatralizuotą pasaką „Trivainėlis“, improvizuotus pasirodymus, apsilankyti seminaruose. Renginys nemokamas.

Nuo 11 val. visą savaitgalį Kaune šurmuliuos „Europos paveldo dienos”. Dalyvių laukia ekskursijos, orientacinės varžybos, specialios parodos. Išsamią renginių programą galite rasti savivaldybės puslapyje. Visi renginiai yra nemokami.

12 val. Kino mėgėjai yra kviečiami į Kolpingo kolegiją Kaune, kur vyks nemokama filmo „Tavo grožis nevertas nieko” peržiūra. Filmas pasakoja apie dvylikamečio Veyselio šeimą – imigrantus, kuri kasdien susiduria su integracijos į Austrijos gyvenimą problemomis.

18 val. Nepriklausomybės aikštėje vyks etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka“. Jei neteko šokti tautinių šokių – nenusiminkite: dalyvių laukia šokių pamokos su folkloro ansambliais ir studijomis.

Šeštadienis

Nuo 10 val. Kauno kolegijoje prasidės Kauno miesto neįgaliųjų sporto žaidynės. Renginyje laukia krepšinio 3×3 rungtynės, smiginis, šaškės, bočia ir dar kitos rungtys.

Taip pat 10 val. Žalgirio arena organizuoja nemokamą mados ir grožio mugę “Design for life Kaunas”. Lankytojų laukia susitikimai su mados ir grožio prekių atstovais, papuošalų gamintojais – iš viso virš 100 unikalių kūrėjų. Paroda veiks iki 16 val.

12 val. Technologijų entuziastai turėtų keliauti į Kauno “Akropolį”, kur vyks visai šeimai skirtas išmaniųjų dirbtuvių ir interaktyvių pramogų ciklas „Kosminė odisėja“. Lankytojai galės iš arčiau susipažinti su robotais-transformeriais, 3D spausdintuvais, virtualia realybe (VR) ir net išbandyti NASA simuliatorių.

21 val. Legendinė grupė „16 Hz” kviečia į koncertą, kurio metu bus atliekami tokie hitai, kaip „Autostrada Vilnius-Kaunas” ar „Prie jūros panelės”. Koncertas vyks restorane „MŪŪ BBQ”, lankymas mokamas.

Sekmadienis

Nuo 9 val. Žalgirio arenoje atsidarys nemokama paroda „Esu mama”. Jos metu vyks seminarai, konsultacijos, praktiniai užsiėmimai ir mugė. Dalyviai taip pat bus kviečiami dalintis patirtimis auginant savo atžalą. Paroda veiks iki 16 val.

15 val. Prasidės Latvijos ir Lietuvos vaikų bei jaunuolių tautinių šokių koncertas „Baltų vienybės diena“. Šventėje laukia net tik koncertai, bet ir edukaciniai užsiėmimai, lietuvių ir latvių menininkų parodos, sportinės veiklos. Renginys vyks Kauno kultūros centre, koncertas nemokamas.

Kaip visada, norėtume priminti, jog čia išvardinti renginiai yra tik dalis to, kas savaitgalį vyks Kaune. Daugiau apie renginius Kaune galite sužinoti portalo renginių kalendoriuje. Taip pat šį savaitgalį Kaune daug porų pradės gyvenimą kartu, tad nepamirškite pasveikinti jei pažįstate!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA