Policija pateikė detalių apie į Kauno klinikas patekusį sunkios būklės kūdikį: tėvas namuose buvo vienas | Kas vyksta Kaune

Policija pateikė detalių apie į Kauno klinikas patekusį sunkios būklės kūdikį: tėvas namuose buvo vienas

delfi.lt 2019/09/19 17:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį į Kauno klinikas iš Šiaulių dėl kraujavimo į smegenis pervežtas gydyti dviejų su puse mėnesio kūdikis. Policijos pareigūnų žiniomis, įvykio metu tėvas namuose buvo vienas, šiuo metu specialistai bando nustatyti, kas atsitiko.

Mergaitė į Šiaulių ligoninę pateko antradienio vakarą. Informuojama, kad į ligoninę vos dviejų su puse mėnesio mergaitė buvo atvežta iš gyvenamojo namo.

Šiaulių apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyr. specialistė Gailutė Smagriūnienė DELFI teigė, kad nors pradėtas ikiteisminis tyrimas, dar nereiškia, kad tikrai buvo smurtaujama. Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo Kodekso 140 straipsnį „Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“, pagal kurį gresia areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas tam, kad galėtume atlikti visus procedūrinius veiksmus, nors medikai nerado smurto žymių“, – teigė Šiaulių policijos atstovė. G. Smagriūnienė tvirtino, kad pirminiais duomenimis, įvykio metu tėvas namuose buvo vienas.

„Smegenyse medikai rado keletą hematomų, bet hematomos gali būti ir dėl sveikatos sutrikimų, ir nuo supurtymo. Kauno medikai turi diagnozuoti. Ekspertams duota užduotis nustatyti sužalojimą“, – tvirtino atstovė. Šiaulių VPK atstovė teigė, kad detalių apie įvykį šiuo metu žinoma nedaug: „Įvykio metu tėvas buvo vienas namuose, pamatė, kad mergaitė nerami, paėmė ant rankų ir prasidėjo traukuliai“.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos (VVTAĮT) Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėjas Arūnas Malinovskis DELFI teigė, kad negali atsakyti į klausimą, ar traumą patyręs kūdikis – vienintelis vaikas šeimoje, nes tarnybai šeima anksčiau nebuvo žinoma.

Šiuo metu kūdikis gydomas Kauno klinikose, tėvai dar neapklausti. „Tėvai patyrė didelį stresą, išvyko į Kauno klinikas, todėl kol kas papildomų duomenų nesurinkta, – paaiškino A. Malinovskis. – Šiauliuose buvo pabandyta kalbėti, bet kadangi tėvai tikrai patiria didelį stresą, specialistai pokalbį atidėjo.“

Kol vaikas ligoninėje, A. Malinovskio teigimu, tarnybos specialistai netrukdys tėvų. „Kaip suprantu, ir tyrėjai neturi išsamių duomenų, kodėl ir kas atsitiko“, – teigė atstovas ir pakartojo, kad dėl patirto šoko tėvai dar negali bendrauti su specialistais.

Į Respublikinę Šiaulių ligoninę kūdikis buvo atvežtas rugsėjo 17 d., 19.45 val. Šiaulių policija DELFI informavo, kad apie įvykį pareigūnams pranešė ligoninės darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA