Kurortų dvasia keliasi į Kauną – sveikatintis kviečia „Druskų namai“ | Kas vyksta Kaune

Kurortų dvasia keliasi į Kauną – sveikatintis kviečia „Druskų namai“

R. Tenio nuotr.

Lyg trys dienos prie jūros – maždaug tokį patį efektą gauname vos po vieno haloterapijos seanso druskų kambaryje. Tačiau, kad tai patirtume, nuo šiol nebereikia nei važiuoti prie jūros, nei į Druskininkus ar Birštoną: naujo formato, tobulai poilsiui subalansuotas druskų kambarys nuo šiol veikia ir Kaune.

[galerija kiek=”8″]

Po pasivaikščiojimo pušyne – pakvėpuoti druskomis

„Druskų namai“ įsikūrė neseniai atsigavusiame kvartale tarp Panemunės ir Vaišvydavos, kur vis dažniau duris atveria ir kitos sveikatinimosi įstaigos: masažų kabinetai, mankštų ar jogos salės.

„Turbūt vieta tiesiog tobulai tinka tokiai veiklai: visai netoliese Kauno marios, miškas, pėsčiųjų takai – jaučiasi savotiška kurorto dvasia“, – šypsosi „Druskų namų“ įkūrėja Jurgita Lelešienė ir pabrėžia, kad vienas iš „Druskų namų“ tikslų ir yra būtent toks: ne tik sveikatintis, bet ir maloniai praleisti laiką bei pailsėti. „Stengiamės, kad vizitas „Druskų namuose“ būtų kaip šventė: nuo arbatos puodelio prieš ar po seanso iki malonios muzikos ar netgi filmo jo metu“.

„Druskų namai“ / R. Tenio nuotr.

Ne tik plaučių, bet ir odos ligų profilaktika

Druskų nauda sveikatai buvo įvertinta dar XIXa.: pastebėta, kad garsiosiose Veličkos druskų kasyklose Lenkijoje dirbę žmonės daug rečiau sirgdavo peršalimo ligomis. Greitai tokia druskų terapija (haloterapija) ištobulėjo bei išplito po visą pasaulį, o šiandien yra pripažinta ne tik kaip peršalimo ar odos, bet ir psichikos ligų (pavyzdžiui, depresijos) profilaktika.

Druskų kambario principas – seanso metu į kambarį purškiamas sausas druskos aerozolis. Itin mažos druskos dalelės per kvėpavimo takus patenka į bronchus, todėl žmogus pradeda lengviau kvėpuoti, atsikosėti.

Dalelės taip pat pasižymi antibakterinėmis, dezinfekcinėmis savybėmis. „Visame pasaulyje tai yra labai populiari praktika, kurios poreikis Kaune jaučiamas net iš turistų: paieškos platformose jie neretai ieško paslaugos „salt room“ (liet. druskų kambarys). Džiaugiamės, kad padėsime patenkinti šį augantį poreikį!“, – pasakoja J. Lelešienė.

„Druskų namai“ / R. Tenio nuotr.

Patiks ir vaikams

Rekomenduojamas vizitų skaičius suaugusiajam – 10 -20 kartų iš eilės. Vaikams šis skaičius gali būti panašus, tačiau naudojama mažesnė druskų koncentracija. „Dažniausiai lankytojai ateina pasitarę su savo gydytoju, kuris gali nurodyti tikslų terapijos poreikį. Tačiau visada galime lankytis ir tiesiog prevenciniais tiklais“, – aiškina „Druskų namų“ idėjos puoselėtoja ir papildo, kad labai svarbu ne tik, kiek kartų lankomės, bet ir kaip kambaryje jaučiamės. „Būtent todėl patiems mažiausiems kambaryje įrengėme žaidimų kampelį, kur jie galės jaustis beveik kaip prie jūros“, – iki 9 žmonių
vienu metu talpinantį kambarį aprodo J. Lelešienė.

Kvies į „sūrią jogą“

Ko gero, pati įspūdingiausi naujovė – nuo spalio mėnesio druskų kambaryje vyksianti „Sūri joga“.

„Jau nuo spalio, kiekvieną penktadienio vakarą kviesime į Yin jogos užsiėmimus. Tai lėta, meditatyvi joga, kurios metu atpalaiduojami gilieji raumenys bei koncentruojamasi į kvėpavimą. Druskų kambarys – puiki vieta šiai patirčiai“, – pasinerti į visiškai naujas patirtis intriguoja J. Lelešienė.

Jurgita Leleišienė / R. Tenio nuotr.

„Druskų namus“ rasite adresu: Vaidoto g. 1, Kaunas. Daugiau informacijos – „Druskų namų“ „Facebook“ puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA