Paniką sukėlusi Vaiko teisių apsaugos tarnyba suskubo pasiteisinti: visų atsiprašome | Kas vyksta Kaune

Paniką sukėlusi Vaiko teisių apsaugos tarnyba suskubo pasiteisinti: visų atsiprašome

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš kelias dienas apie vaikų palikimo pas senelius tvarką „Facebook“ paskelbusi ir visuotinę paniką sukėlusi Vaiko teisių apsaugos tarnyba suskubo malšinti kilusį chaosą. Tarnyba visų atsiprašė ir patikslino informaciją.

Ketvirtadienį pasirodęs Vaiko teisių apsaugos tarnybos įrašas skelbė, kad vaikus palikus pas senelius, tėvų teisės ir pareigos nėra perleidžiamos, o tėvams nusišalinant nuo vaiko priežiūros ir pareigų, tai laikoma vaiko teisių pažeidimu. Įrašas sukėlė didelę pasipiktinimo bangą ir aršią visuomenės diskusiją.

Į tai atsižvelgdama Vaiko teisių apsaugos tarnyba šeštadienį išplatino pranešimą, kuriuo atsiprašė visų gyventojų ir patikslino vaikų palikimo pas senelius tvarką.

„Gerbiami tėveliai ir seneliai, atsiprašome, kad biurokratinis ir sausas įrašas sukėlė jums tiek nerimo. Atsiprašome, kad biurokratiškai pristatydami teisės aktus nepateikėme jums ir aiškių tų teisės aktų taikymo aplinkybių“, – pranešime rašė tarnyba.

Vaiko teisių apsaugos tarnyba taip pat pabrėžė, kad vaiko palikimas seneliams per atostogas ar išvykus nėra ir negali būti priežastimi nustatyti grėsmę vaiko saugumui.

„Atsiprašome senelių, jei jiems kilo bent menkiausia mintis, kad mes abejojame jų gebėjimu pasirūpinti anūkais. Senelių ir anūkų santykiai yra labai svarbūs ir mes esame dėkingi seneliams už jų dėmesį ir meilę mažiesiems“, – atsiprašymą dėstė Vaiko teisių apsaugos tarnyba.

Pranešime taip pat paminėta, kad laikinosios globos tėvų prašymu įforminimas yra tėvų teisė ir tai reikalinga įgyvendinti tik atvejais, kai norima gauti tas paslaugas, kurioms reikia tėvų sutikimo – medicinos įstaigose (jei asmuo nenurodytas, kaip galintis gauti medicininius duomenis), keičiant mokyklą ar ikimokyklinio ugdymo įstaigą ir kt.

Jei buvimo pas senelius metu kitoms įstaigoms nereikalingas tėvų raštiškas patvirtinimas, dokumentų forminimas nėra būtinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA