Kaune vyksiančiame ėjimo renginyje laukiama rekordinio dalyvių skaičiaus | Kas vyksta Kaune

Kaune vyksiančiame ėjimo renginyje laukiama rekordinio dalyvių skaičiaus

Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 28 d. Kauno Rotušės aikštėje startuos didžiausias kada nors Lietuvoje vykęs ėjimo renginys – jame laukiama net 8000 ėjimo entuziastų. „Walmark Ėjimo varžybose“ pirmų vietų nebus – dalyviai skatinami varžytis patys su savimi, daugiau judėti, aktyviai leisti laiką su šeima.

Pažins istorinį, meninį ir gamtinį Kauną

Nemokamame ėjimo renginyje organizatoriai kviečia dalyvauti su šeimomis, vaikų vežimėliais, augintiniais. Kaip skelbiama pranešime spaudai, šįkart renginio organizatorė Vlada Musvydaitė kartu su „Gintarine vaistine“ ragina į smagią pramogą pakviesti ir savo senelius, padarant jiems staigmeną – į renginį užregistravus senelius, jiems bus išsiųstas atvirlaiškis su ranka užrašytu asmeniniu kvietimu.

Planuodami maršrutą, ėjimo renginio organizatoriai stengėsi, kad juo einantys žmonės galėtų pažinti kuo daugiau Kauno veidų – istorinį, gamtinį ir meninį. Pradėję nuo rotušės, žygio dalyviai keliaus link Soboro, pasieks Neries krantinėje esančią Kauno pilį. Pasigrožėję Nemuno ir Neries santaka, toliau eis Nemuno krantine. Trasoje pažymėtas ir garsusis Žaliakalnio funikulierius, ir keturi populiarūs šiuolaikiniai meno objektai. Ėjikai galės apžiūrėti Velnių muziejų, „Kiemo galeriją“ ir kitus įdomius objektus, apie kiekvieną sužinoti istorinių faktų, netikėtų įdomybių.

Ėjikai ne tik aktyviai praleis laiką, bet ir susipažins su Kaunu / Organizatorių nuotr.

Unikaliais rankų darbo medaliais bus apdovanoti visi užsiregistravę dalyviai, net augintiniai. Etatiniai ėjikai, gavę jau trečiąjį medalį, visus medalius galės sujungti į vieną. Taip pat bus įvertintos masiškiausios einančios šeimos, įmonės, komandos, klubai, mokyklos ir darželiai, jauniausias ir vyriausias dalyviai.

Ėjimo renginiai – motyvacija cerebrinį paralyžių turinčiam Oskarui

Masiniuose ėjimo žygiuose, teigia organizatoriai, nerasite nė vieno bambeklio – tuo įsitikinę jau tradiciniais tapusiems ėjimams besiruošiantys dalyviai. Kai kuriems iš jų šiame renginyje pelnyti medaliai yra ne tik šeimą vienijantys pasiekimai, bet ir motyvacija įveikti savo pačių negalias.

„Auginu vaiką su cerebriniu paralyžiumi, todėl jam tai ne šiaip medaliai – tai proga nugalėti save ir suprasti, kad ribos yra tik mūsų galvoje“, – sako vilnietė Anastasija Rein, kartu su šeima dažniau žingsniuoti pradėjusi rūpindamasi devynmečio sūnaus Oskaro sveikata.

Sunkiau vaikštančiam moksleiviui po kojos tiesinimo operacijos gydytojas patarė kasdien nužingsniuoti bent 5 kilometrus. Ieškodamas, kaip šią užduotį padaryti smagesnę, jis atrado #walk15 programėlę – skaičiuoti žingsnius tapo įdomiau. Programėlėje šeima sužinojo apie nemokamus ėjimo renginius. Dabar jų sąskaitoje – medaliai įveikus trasą Vilniuje, Molėtuose, trūksta tik nueiti trasą Kaune.

„Medaliai labai motyvuoja, – šypsosi mama. – Atsimenu, einame trasa, sūnus pradeda skųstis: „Pavargau“. Sakau jam: „Einame, taigi ten bus medalis“. Taip pasiekiame finišą. Jis vienintelis klasėje turi ypatingų poreikių, ir vienintelis dalyvauja tokiuose žygiuose. Paskui labai džiaugiasi, klasės draugams rodo laimėtus medalius.“

Oskarui ėjimas padeda įveikti gyvenimo iššūkius / Organizatorių nuotr.

Šeima stengiasi auklėti sūnų jį drąsindami, kad netgi jei negali eiti taip greitai, kaip kiti, net jeigu trasą įveiks beveik paskutiniai – šis pasiekimas bus ne blogesnis. Svarbiausia nebijoti dalyvauti veiklose, kurios iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingesnės. Tuo labiau, kad trasos draugiškos patiems įvairiausiems ėjikams. Ji sako eidama sutikusi šeimą su Dauno sindromą turinčia mergaite, čia juda ir ratukuose sėdintys žmonės.

„Visada gera eiti minioje, kol nueini trasą, pabendrauji, pamatai verkiantį vaiką, kuriam baigėsi vanduo – pasidalini. Vaikas sutinka pažįstamų, mokosi bendrauti su įvairiais žmonėmis. Visi, kurie dalyvauja šiuose žygiuose, yra išskirtinai optimistai, nesutiksi bambeklių. Ypač tiems, kurie važiuoja žygiuoti per tris miestus, tikrai viskas gyvenime yra gerai“, – juokiasi A. Rein.

Buhaltere dirbanti moteris stengiasi kuo daugiau vaikščioti tvarkydama kasdienius reikalus. Gegužės mėnesį nusprendusi, kad sėdimas darbas nėra palankus sveikatai ir svoriui, atsisakė automobilio, nelipo į viešąjį transportą, ir stengėsi per dieną nueiti ne mažiau nei 12 tūkst. žingsnių. Kartais, nukeliavusi į sodą užmiestyje, specialiai užsibrėždavo rimtesnį tikslą ir prisukdavo 20 tūkst. žingsnių.

Pasibaigus vasarai, prireikė vienu dydžiu mažesnių drabužių, o visa šeima dar labiau įsitraukė į pomėgį žygiuoti. Šiuo metu jos šeima ruošiasi naujam iššūkiui – masinėms „Walmark Ėjimo varžyboms“ Kaune.

Prie Soboro įrengtoje šeimos zonoje lauks atrakcijos

„Siekiame sudominti visą šeimą, skatinti sveikatingumą. Specialiai renginiui bus parengta virtuali trasa, kurią galima rasti mobiliojoje programėlėje #walk15. Naudodami ją galėsite lengviau orientuotis trasoje, matyti visus joje esančius punktus, matuoti savo žingsnius ir juos keisti į prizus!“ – primena V. Musvydaitė.

V. Musvydaitė su artimaisiais / Organizatorių nuotr.

Kaip ir kiekviename masinio ėjimo renginyje, šiame ji taip pat žada įvairiausių smagių atrakcijų visai šeimai. „Grand SPA Lietuva“ 5000 žingsnių šeimos zonoje prie Soboro lauks pripučiamas krepšinis, milžiniški muilo burbulai, mažieji ėjikai galės dalyvauti piešinių konkurse „Sveika šeima“.

Renginyje bus pirmą kartą pristatyta nauja Kakės Makės serijos knyga. Šventėje dalyvaus ir Kakė Makė bei Netvarkos Nykštukas, kurie kvies mažuosius dalyvius drauge nusifotografuoti, pažaisti ir dalinsis skaniomis staigmenomis.

„Iki“ 10 tūkst. žingsnių zonoje, kuri įsikurs Nemuno ir Neries santakoje, vyks pirmasis „Iki žingsnių turgus“. Už surinktus žingsnius žmonės galės įsigyti morkų, obuolių ar kitų rudens gėrybių ir taip papildyti vitaminų atsargas.

Su šeimininkais einantys augintiniai taip pat gaus specialius, per liemenį rišamus, vardinius numerius. Daugiau sužinoti apie savo keturkojų sveikatą bus galima augintiniams skirtoje zonoje: čia nemokamai apsaugoti šunis nuo erkių ir parazitų kvies akcija „Nenoriu būti apsaugotas pusiau“, bus galima už nueitus žingsnius įsigyti skanukų augintiniams.

Ėjime bus galima dalyvauti ir su keturkojais / Organizatorių nuotr.

Neturinčius augintinio arba norinčius padaryti gerą darbą VšĮ „Lesė“ kviečia pavedžioti jų globojamus šunis. „Eidami su šuniuku trasoje ne tik suteiksite jam pasivaikščiojimo laimės, bet ir padėsite atkreipti žmonių dėmesį į mūsų Kauno skyriaus globotinius“, – kviečia „Lesės“ savanoriai. Žingsniuoti su keturkojais besirūpinančios prieglaudos augintiniais gali žmonės nuo 16 metų arba tėvelių lydimi vaikai.

Pranešime primenama, kad artėjančio renginio Kaune ar bet kurią kitą iš 75-ių trasų Lietuvoje galima rasti mobilioje programėlėje #walk15 ir ją įveikti savarankiškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA