Kauno centre įsibėgėjo savadarbių muilinių lenktynės | Kas vyksta Kaune

Kauno centre įsibėgėjo savadarbių muilinių lenktynės

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį miesto centre, ant Parodos kalno, startavo pirmą kartą Kaune rengiamos „Red Bull muilinių lenktynės“. Renginio dalyviai žiūrovus stebino išradingomis savadarbėmis muilinėmis ir unikaliu įvaizdžiu.

Po dešimties metų pertraukos į Lietuvą sugrįžęs sporto ir pramogų renginys sulaukė itin didelio dalyvių dėmesio – į lenktynes užsiregistravo rekordinis komandų skaičius.

Išradingumui iššūkį metančios „Red Bull muilinių lenktynės“ dalyvius ir žiūrovus sukvietė ant Parodos kalno, kurio erdvė lenktynėms buvo dedikuota nuo penktadienio vakaro, kuomet ir buvo uždarytas eismas šia gatve.

Į renginį atvyko ir žinomi komikai – Mantas Stonkus ir Paulius Mykolaitis, geriau žinomas kaip „Paul deMiko“.

Organizatoriai pabrėžia, kad muilinių lenktynės išsiskiria ekstravagantiškais bolidais ir ekstremaliu greičiu, yra pilnos jaudulio inžinierinio tobulumo ir juoko, o muilinių dizainą kurdami dalyviai neriboja fantazijos.

Lenktynėse dalyvaujančioms muilinėms taikomos vos kelios taisyklės – muilinės privalo turėti vairą ir stabdžius.

„Red Bull muilinių lenktynių“ dalyviai vertinami pagal tris kriterijus: išradingumą, šou ir greitį. Dėl šių kriterijų, greičiausiai finišą pasiekusi muilinė nebūtinai pelnys nugalėtojo titulą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA