R. Karbauskis įvertino iniciatyvą Kauno rajoną jungti su miestu | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis įvertino iniciatyvą Kauno rajoną jungti su miestu

BNS 2019/09/10 14:00
R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Valdančiųjų „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis abejoja, ar daug Kauno rajono gyventojų sutiktų jungtis prie miesto. Nors iniciatyva, anot politiko gera, ją įgyvendinti būtų sudėtinga.

R. Karbauskio teigimu, jungimui pritarti galėtų nebent sodų bendrijų gyventojai, bet atskiri kaimai ar miesteliai turbūt tokio siūlymo nepalaikytų.

„Kad miesteliai ir kaimai jungtųsi, man būtų labai didelė nuostaba, kad Kauno rajone kažkas subalsuos už“, – BNS antradienį sakė R. Karbauskis.

„Manau, kad iniciatyva bet kuriuo atveju yra gera, bet ar jai bus pritarta – aš abejočiau. Be žmonių pritarimo, aš nemanyčiau, kad Seime atsirastų palaikymas“, – pridūrė jis.

Kauno miesto savivaldybės taryba antradienį pasiūlė Vyriausybei inicijuoti 13-os Kauno rajono seniūnijų prijungimą prie miesto. Savivaldybių teritorijų keitimui reikėtų Seimo pritarimo.

Miestas iniciatyvą motyvuoja didesniu patrauklumu galimiems investuotojams bei tuo, jog šių vietovių gyventojai dažniausiai dirba Kaune, jie negauna kokybiškų paslaugų.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas siūlymą kategoriškai atmeta ir vadina „viduramžiškais plėtros planais“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA