Kauno centre į minią įsiliejo juodos žmogystos | Kas vyksta Kaune

Kauno centre į minią įsiliejo juodos žmogystos

R. Tenio nuotr.

Rugsėjo 10-oji – Pasaulinė savižudybių prevencijos diena. Šiemet ji buvo paminėta su šūkiu „Savižudybes įveikime drauge“, praneša Kauno savivaldybė.

Kiekvienais metais Kaunas šią dieną pasitinka su socialinėmis iniciatyvomis ir kitais projektais. Jų tikslas – atkreipti dėmesį į savižudybių problemą bei skatinti žmones apie tai kalbėtis, nedelsiant ieškoti pagalbos. Šįkart parengta visą mėnesį truksianti renginių programa.

Antradienį, Laisvės alėjoje pasirodė ir centrinėmis miesto gatvėmis vaikščiojo tamsius žmonių siluetus įkūnijantys statistai. Jie priminė ne tik apie išėjusiuosius, bet ir tuos, kurie kiekvieną dieną yra tarp mūsų, galbūt apimti nevilties ir kamuojami minčių apie pasitraukimą iš gyvenimo.

Maždaug nuo 12.30 iki 13 val. juos buvo galima pamatyti ties Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia. Čia lankytojai taip pat galėjo susitikti su šios iniciatyvos autoriais – Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovus bei pagalbą teikiančius specialistais. Jie papasakojo, kaip atpažinti savižudybės grėsmes ir su jomis susiduriančių žmonių rizikas bei kur ieškoti pagalbos.

Šią dieną paminėjo ir kitos Kauno įstaigos. Tarp jų ir Kauno miesto poliklinika, kuri pasidalino tokia žinute:

Savižudybių skaičiai Kauno mieste kelerius metus iš eilės mažėja (2017 m. iš gyvenimo pasitraukė 71 žmogus, o 2018 m. – 52 asmenys). Vis dėlto, kaip teigia Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas Donatas Večerskis, net ir viena prarasta gyvybė yra gerokai per daug. Tai įpareigoja toliau kryptingai dirbti, kad pagalba būtų prieinama, profesionali ir veiksminga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA