Kelionė pėsčiųjų tiltu moteriai baigėsi dujomis į veidą: saugumu ši vieta negarsėja | Kas vyksta Kaune

Kelionė pėsčiųjų tiltu moteriai baigėsi dujomis į veidą: saugumu ši vieta negarsėja

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš kelias dienas Tunelio gatvę prie geležinkelio stoties kirsti norėjusi jauna moteris kelionės tikslo nepasiekė. Kaunietei teko bėgti nuo apgirtusių paauglių, kurie ją užpuolė ir į veidą pripurškė ašarinių dujų.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo nukentėjusioji, ketvirtadienį, 16.50 val., ji išėjo iš Grigiškių gatvėje esančių namų. Link autobusų turėjusi keliauti moteris pasuko trumpiausiu keliu – per pėsčiųjų tiltą, esantį prie geležinkelio stoties. Praėjusi tiltą, ties apačion vedančiais laiptais ji pamatė stoviniuojančius ir alkoholinius gėrimus gurkšnojančius du 14-16 metų vaikinus.

„Paprastai vengiu šioje vietoje besibūriuojančių kompanijų, bet kadangi diena buvo rami, šviesi, aplink visur vaikštinėjo žmonės, vos už 15 metrų ant tilto dirbo darbininkai, o aš skubėjau – pasukau leistis laiptais žemyn pro vaikinus. Laiptai buvo ką tik tvarkyti, viršutinis naujai išbetonuotas, tad turėjau sekundei stabtelėti ir apžiūrėti, kur dėti koją“, – prisimena kaunietė.

Tuo metu vienas vyrukų netaręs nė žodžio esą šoko prie moters ir pradėjo i veidą purkšti pipirines dujas. Greitai sureagavusi, išpuolio auka pasileido bėgti į kitą pusę link žmonių, nors nieko nematė, negalėjo kvėpuoti ir jautėsi tuoj prarasianti sąmonę nuo itin stipraus graužimo ir išgąsčio.

„Negirdėjau, kad mane vytųsi. Pribėgusi prašiau pagalbos ten buvusių darbininkų, bet jie nekreipė jokio dėmesio, kas sukėlė dar daugiau nerimo, todėl bėgau toliau. Tilto gale sutikau moterį su mergaite, jos rūpestingai palydėjo mane iki namų, nes pati visai nieko nebemačiau ir nesiorientavau. Artimieji suteikė pirmąją pagalbą, iškvietė greitąją ir policiją“, – nesenus įvykius atkūrė nukentėjusioji.

Greitoji moterį nuvežė į Kauno klinikų skubios pagalbos skyrių, kur ji buvo apžiūrėta, išvalytos akys ir išleista gydytis ambulatoriškai. Pareigūnė kaunietę apklausė ir surašė įvykio protokolą, policija patikrino ir įžūlaus užpuolimo vietą.

„Esu dėkinga medikams ir pareigūnams, visi buvo labai malonūs ir geranoriški, tai padėjo atsigauti po patirto streso. Tačiau jaučiu baimę vaikščioti mieste net dieną, kai aplink daug žmonių, o pėsčiųjų tiltą, visus atokesnius takelius ir laiptelius, manau, aplenksiu ilgam“, – apie išpuolio pasekmes svarstė moteris.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad rugsėjo 5 d., apie 17.15 val., gautas pranešimas, jog Tunelio gatvėje nepažįstamas jaunuolis 1994 m. gimusiai moteriai papurškė į veidą ašarinių dujų ir pasišalino.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d., už tai gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorė Sigita Blum.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA