Parodos kalnu naktį nusidriekė neregėtų keistuolių minia | Kas vyksta Kaune

Parodos kalnu naktį nusidriekė neregėtų keistuolių minia

E. Kniežausko nuotr.

Šeštadienio naktį antrą kartą įvyko fluxiškas neįprastai pasipuošusių kauniečių kopimas į Parodos kalną. „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ (KEKS 2022) surengta iniciatyva pritraukė būrį ekstravagantiškų dalyvių, o patys originaliausi laimės kelionę į kitų metų Europos kultūros sostinę Rijeką.

Nepaprastas žygis vidurnaktį startavo Jurgio Mačiūno skvere, iš kurio žygeiviai kilo į Ąžuolyną, kur turėjo „pratekėti“ prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo nutiesta Kauno Žvėries arterija.

Aukštyn pasileido būrys laurais galvas apsivainikavusių antikinės mitologijos herojų, švytinčios fėjos, spalvingi kojūkininkai ir gyvas galas kitų išradingais kostiumais apsirengusių kauniečių.

Kaip portalui anksčiau sakė KEKS 2022 atstovai, iniciatyvos dalimi tapo ir penktadienį nemažai mįslių užmynęs tunelis greta S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, kuris naktį sušvito įvairiomis spalvomis. Įveikus Parodos kalną ir perėjus tuneliu, dalyvių laukė bendruomenių pasirodymai ir kiti netikėtumai.

Jau anksčiau skelbta, kad du geriausiai karnavalui pasiruošę kopėjai laimės kelionę sau ir draugui į 2020 metų Europos kultūros sostinę Rijeką, Kroatijoje, kur galės stebėti didįjį atidarymo karnavalą. Balsavimas dėl originaliausio kostiumo vyks „Facebook“ tinkle.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA