Didelės eilės prie Birštono apžvalgos bokšto atskleidė blogą tendenciją | Kas vyksta Kaune

Didelės eilės prie Birštono apžvalgos bokšto atskleidė blogą tendenciją

BNS 2019/09/07 13:35
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Birštono savivaldybė uždraudė rūkyti šalia liepos viduryje pastatyto kol kas aukščiausio šalyje apžvalgos bokšto. Tai žymintys ženklai bus sudėti jau netrukus, o rūkoriai užsitraukti galės tam skirtoje vietoje tolėliau nuo bokšto.

„Mes pastebėjome labai negerą tendenciją – labai nemažos eilės nusidriekia laukiančiųjų prie bokšto ir labai daug cigarečių nuorūkų bei rūkančių žmonių. Aišku, pastatėme šiukšlių dėžes, bandėme pareguliuoti šitą procesą, bet nelabai pavyko“, – BNS sakė kurorto merė Nijolė Dirginčienė.

Pasak jos, nors draudimas jau galioja, tačiau kol kas žmonių bausti neketinama. „Dar tik rugpjūčio 30 dieną priimtas sprendimas, kol kas ženklai gaminami. Jie artimiausiu metu bus pastatyti. Kol nėra ženklų, mes dar tikrai nebausime žmonių“, – teigė merė.

Anot N. Dirginčienės, norintiesiems parūkyti tolėliau nuo bokšto bus įrengtos tam skirtos vietos. „Pagalvojome, kad vis dėlto tai – sveikatinimo vieta, tada ir nusprendėme, kad žmonės parūkyti gali kiek toliau“, – sakė N. Dirginčienė.

Taip pat uždrausta rūkyti Birštono savivaldybės aikštėje. Anksčiau šis draudimas įvestas ir J. Basanavičiaus aikštėje, Centriniame miesto parke, poilsio zonose prie tvenkinių ir kitose kurorto vietose, kur telkiasi daug žmonių.

Birštono apžvalgos bokštas yra aukščiausias Lietuvoje, jo aikštelė įrengta 45 metrų aukštyje. Vienu metu į bokštą dėl didelio lankytojų srauto įleidžiama ne daugiau kaip 40 žmonių.

[susije_video kurie=””]

Pirmosiomis bokšto atidarymo dienomis jį aplankė daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA