Verslas iš naujo atranda Kauno Savanorių prospektą – negąsdina net ir mokamas parkavimas ar senos statybos biurai | Kas vyksta Kaune

Verslas iš naujo atranda Kauno Savanorių prospektą – negąsdina net ir mokamas parkavimas ar senos statybos biurai

„NT ministerija“ nuotr.

Pastaruosius keletą metų Kaune stebimas aktyvus naujų patalpų ir biurų kompleksų augimas. Nuolat kylančius komercinius objektus matome centrinėse miesto gatvėse, pramoninėje Dainavos mikrorajono dalyje, aplink automagistralę Vilnius-Klaipėda bei nuolat augančioje Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ). Ir vis dėlto, net ir po praėjusiais metais priimto sprendimo apmokestinti automobilių parkavimą Savanorių prospekte, ši vieta išlieka absoliučia lydere Kauno paslaugų ir prekių sektoriuje. Koks šios gatvės fenomenas?

„Savanorių prospektas visuomet bus pagrindinė Kauno arterija, jungianti miesto centrą su pagrindinėmis šalies ir regiono automagistralėmis bei oro uostu. Intensyvus srautas, didelis matomumas ir strategiškai patogi lokacija visų kitų miesto taškų atžvilgiu lemia nemažėjantį prospekto populiarumą komercinėje Kauno rinkoje“, – sako „NT ministerija“ brokerė Raminta Trakimavičienė.

Brokerės R. Trakimavičienės teigimu, net ir atsiradus naujų, aukščiausios klasės biurų kompleksų pasirinkimui centre, srautinės vietos savo populiarumo neprarado. Verslo negąsdina ne tik apmokestintas parkavimas, bet ir kartais prastesnė biuro patalpų kokybė. Kiek paradoksalu, tačiau nuo praėjusių metų nekilnojamojo turto ekspertai pastebi, kad į komercines patalpas Savanorių prospekte įmonės grįžta net iš kitų miesto zonų.

„Renkantis patalpas ne kaina ar jų įrengimas, bet būtent vieta yra prioritetas kiekvienai įmonei, vykdančiai paslaugų ar prekybos veiklą. Geras matomumas ir automobilių srautas yra nebūtinas nebent administracines paslaugas teikiančioms arba labai gerai išdirbtą prekės ženklą turinčioms kompanijoms. Dėl šios priežasties, Savanorių prospektas visada buvo strategiškai patraukli vieta verslui“, – sako brokerė R. Trakimavičienė.

Raminta Trakimavičienė / „NT ministerija“ nuotr.

Tiesa, ekspertė pažymi, kad praėjusią vasarą atnaujinta dalies prospekto infrastruktūra, sutvarkyta važiuojamoji dalis, šaligatviai ir dviračių takai yra priežastis, lėmusi netgi dar labiau padidėjusią patalpų paklausą ir, atitinkamai, senos statybos Savanorių prospekto komercinio nekilnojamojo turto rekonstrukcijos bangą.

„Renovuojami seni patalpų kompleksai pritraukia pakankamai žinomas ir dideles kompanijas net ir nepaisant netolimuose rajonuose įsikūrusių naujų, modernesnių ar net kartais pigesnių verslo centrų. Puikus to įrodymas per labai trumpą laiką užpildytas „Žaliakalnio terasų“ projektas, didelį susidomėjimą jau dabar turinčios „Kauno baldų“ ir buvusio „Žaliakalnio pasažo“ rekonstrukcijos. Atitinkamai, esant didelei paklausai, jau dabar girdime ir apie planuojamą „Juzės“ bei kitų mažesnių Savanorių prospekto pastatų rekonstrukciją“, – sako R. Trakimavičienė.

Auganti paklausa skatina didžiųjų Savanorių prospekto objektų atgimimą

Šią vasarą mieste veikiančias verslo įmones pasiekė žinia, kad nuo rudens naujai atgims kauniečiams iki šiol „Žaliakalnio pasažo“ vardu puikiai pažįstamas pastatas. Objektą įsigijus naujiems savininkams, didysis prekybos ir paslaugų kompleksas Savanorių prospekto ir K. Petrausko gatvių sankirtoje duris atvers „Savanorių 168“ vardu. Anot brokerės, sprendimą investuoti į plėtrą ir rekonstrukciją dar šiemet lėmė ženkliai išaugusi patalpų paklausa Savanorių prospekte ir jo prieigose.

„Pagrindinis veiksnys paskatinęs savininkus rekonstrukciją pradėti jau šiemet yra pastebimai išaugęs didesnių plotų prekybinių ir paslaugų patalpų Savanorių prospekte trūkumas. Ypač – su nemokama automobilių parkavimo aikštele. Pradėdami rekonstrukciją dabar savininkai žiūri labai toli į priekį. Dėl strategiškai patogios pozicijos mieste, intensyvų automobilių srautą ir didelį pralaidumą turinčios vietos bei patalpų, įsikūrusių pirmajame prospekto plane, kompleksas verslo įmonėms taps ne tik išskirtinai patogia, bet ir aukštą reprezentacinę vertę turinčia vieta“, – projekto savininkų poziciją atskleidžia brokerė R. Trakimavičienė.

Paklausta apie nuomininkų susidomėjimą, brokerė teigia, kad patalpų išskirtinumas, ribota nuomojama erdvė ir atliekamos didelės investicijos būsimus partnerius verčia rinktis labai atsakingai.

„Savininkams labai svarbu nuomos segmento koncepcija – nenorima kartoti ankstesnių valdytojų klaidų, kuomet jos nebuvo. Tad nuomininkų paieškai ruošiamasi atsakingai ir toli gražu nespontaniškai. Ieškoma ilgalaikių, aiškius tikslus ir verslo strategiją turinčių įmonių. Didelis matomumas įpareigoja išlaikyti aukštą reprezentacinę komplekso vertę, o ją kuria tik sėkmingas ir atsakingas verslas. Savininkai, savo ruožtu, stengiasi prisidėti prie kiekvieno iš naujųjų verslo partnerių sėkmės, kurdami pridėtinę vertę ir išnaudodami stipriąsias patalpų puses“, – sako R. Trakimavičienė.

Nors rekonstrukcija prasidėjo dar gana neseniai, šiuo metu jau žinomas didžiausias komplekso nuomininkas. Taip pat – vedamos derybos ir dėl kitų patalpų nuomos. Brokerės teigimu greitai čia įsikurs miestiečiams žinomos ir jų mėgstamos įmonės, o dar likusios laisvos patalpos bus patrauklios tiek namų interjero prekių pardavėjams, tiek sveikatos ir grožio srities paslaugų teikėjams bei pardavėjams.

Žaliakalnio pasažas / „NT ministerija“ nuotr.

„Strateginė lokacija ir nemokama, erdvi parkavimo aikštelė objektą išskiria iš kitų komercinių patalpų Kauno rinkoje. Šiuo metu kauniečiams galime atskleisti tik tiek, kad pirmuosius pokyčius jie pamatys nuo lapkričio, „Savanorių 168“ komplekse įsikūrus vienam didžiausių šalies sporto klubų – „Lemon Gym“. Tikėtina, kad iki to laiko paaiškės ir likusieji nuomininkai“, – sako R. Trakimavičienė.

Šiuo metu ilgai nenaudotose patalpose kapitaliai renovuojamos inžinerinės sistemos, koreguojamas išplanavimas, kuriamas modernus interjeras, kurį jau rudenį galės įvertinti tiek patys nuomininkai, tiek lankytojai.

Įsikurs vienas moderniausių sporto klubų šalyje

Šešis klubus Vilniuje ir iki šiol vos vieną Kaune turintis sporto klubų tinklas „Lemon Gym“ – pirmoji naujajame „Savanorių 168“ komplekse įsikursianti kompanija. Anot sporto klubų tinklo vadovės Gretos Radzevičienės, sprendimą įsikurti Savanorių pr. ir K. Petrausko g. sankirtoje nulėmė lokacijos patogumas.

„Vieta yra svarbiausia aspektas ieškant patalpų naujam sporto klubui. Žaliakalnio rajonas yra gana tankiai apgyvendintas, o Savanorių prospektas išsiskiria dideliu srautu, tad tai ir nulėmė mūsų pasirinkimą. Be abejonės svarbu ir patalpų kokybė. Jos atitiko mūsų keliamus lubų aukščio, matomumo ir kitus reikalavimus, o be viso to jos turi ir savitumo – arkas, kurios tikime, kad sporto klubui suteiks jaukumo, leis klientams čia jaustis puikiai“, – sako „Lemon Gym“ tinklo vadovė Greta Radzevičienė.

Tinklo atstovė atvirauja, kad naujasis sporto klubas bus pirmoji vieta Kaune, kurioje miestiečiai galės išbandyti pasaulyje didelio populiarumo sulaukusias virtualias sporto treniruotes.

„Paprasta naudoti virtualių treniruočių programa sporto klubo lankytojams leis pasirinkti norimą užsiėmimą pagal pageidaujamą intensyvumo lygį ir sportuoti kartu su žymiausiais pasaulio treneriais. Iš viso – daugiau nei 600 skirtingų pasirinkimų. Nuo jogos iki funkcinių ar aerobikos treniruočių“, – pasakoja „Lemon Gym“ atstovė.

Tiek „Lemon Gym“, tiek „Savanorių 168“ kompleksas kauniečiams ir miesto svečiams duris atvers jau šį rudenį – lapkričio pradžioje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA