Trys brangiausi namai Kaune, du iš jų – Vičiūnuose | Kas vyksta Kaune

Trys brangiausi namai Kaune, du iš jų – Vičiūnuose

Capital nuotr.

Prieš dešimtmetį ir daugiau didžiausiu prestižu Kaune buvo gyventi individualiame name Žaliakalnyje – tai arčiausiai miesto centro esantis rajonas, kuriame leidžiama privačių namų statyba. Tačiau tendencijos keičiasi, o NT rinkoje esantys pasiūlymai rodo, kad naujosios prabangos ženklu tampa gyvenimas Vičiūnuose, kur individualiuose namuose įsikūręs Kauno meras V. Matijošaitis ir jo šeimos nariai.

Kaina – virš milijono

NT skelbimų portale „aruodas.lt“ jau ne pirmą savaitę publikuojami skelbimai apie du iš trijų brangiausiai parduodamų namų Kaune. Vieno iš jų kaina siekia beveik 1 mln. 400 tūkst. eurų, kito – 1 mln. 100 tūkst. Brangiau už šiuos objektus parduodamas tik namas pačiame Kauno senamiestyje, kurio paskirtis iš dalies gyvenamoji, iš dalies – komercinė, todėl jo kaina 1 mln. 550 tūkst. ne itin palygintina tik su gyvenamajai paskirčiai skirtais namais Vičiūnuose. O ir kvadratinio metro kaina namo senamiestyje mažesnė beveik 2,5 karto. Jei už kvadaratinį metrą namuose Vičiūnuose prašoma 4000 arba 4300 eurų, tai senamiestyje prie Kauno pilies parduodamo namo kvadratinio metro kaina nesiekia nė 1800 eurų. Panašiai tiek tektų mokėti už miesto centre, netoli Laisvės alėjos esančių naujos statybos butų kvadratinį metrą.

NT pardavimų portale nurodyti trys gyvenamieji namai Kaune, kurių kaina gerokai perkopia 1 mln. eurų / aruodas.lt

Ar tai rodo naują tendenciją, kad Vičiūnai tampa prestižine vieta gyventi, portalas „Kas vyksta Kaune“ paprašė pakomentuoti nekilnojamojo turto agentūrų tinklo „Capital“ brokerį Giedrių Šmigelskį, kurio specializacija – brangesnio segmento būstai Kaune. Pašnekovas patvirtino, kad Žaliakalnis vis dar išlieka paklausiausiu rajonu žmonėms, kurie ieško prestižinės vietos gyvenimui. „Perkūno al., Vaižganto g., Minties ratas – tai gatvelės, kuriose nusipirkti namą beveik neįmanoma, nes nėra parduodančių, o jei atsiranda – parduodama su rekomendacijomis, savo rato žmonėms, nes norinčių čia įsigyti nekilnojamąjį turtą visada yra“, – sako Giedrius Šmigelskis. Pasak NT brokerio, į juos taip pat dažnai kreipiasi pirkėjai prašantys informuoti, jei bus parduodamas namas šioje vietoje.

„Dėl ribotos pasiūlos, natūralu, kad ima formuotis labiau prestižinio būsto pasiūla kitose Kauno vietose. Įvardinčiau, kad šiuo metu tai yra Vičiūnai, Kleboniškis ir nedidelis lopinėlis Lampėdžių ežero pakrantėje“, – sako G. Šmigelskis.

Prestižo rodiklis – meras

G. Šmigelskis pritaria, kad Vičiūnų iškilimas susijęs su tuo, kad šiame rajone gyvena Kauno meras ir jo šeimos nariai. „Žinomo žmogaus, kuris dar yra ir populiarus miesto meras, daroma įtaka kitų žmonių pasirinkimui – didžiulė. Neabejotinai V. Matijošaitis šiam rajonui kuria trauką, žmonėms patinka didžiuotis, kad gyvena šalia žinomų ir populiarių kaimynų. Plius, tai suteikia rajonui saugumo jausmą, pasitikėjimą, kad jis bus tvarkomas, greičiau reaguojama į infrastruktūros gedimus ir pan.“, – sako NT brokeris.

Svarbus gyvenimo Vičiūnuose privalumas – aplink esantis pušynas, kuris garantuoja gryną orą. G. Šmigelskis įsitikinęs, kad norintiems gyventi prabangiai ne mažiau svarbu kurtis panašiame lygmenyje gerbūvį susikūrusių žmonių aplinkoje, o bent pusė Vičiūnų užstatyti prabangesnio lygio, šiuolaikiškais namais, vis dar vyksta šio rajono plėtra, formuojami nauji sklypai. „Gali rasti patrauklių sklypų Žaliakalnyje, kuris yra arčiau Savanorių prospekto, tačiau akis badys kaimyno šiferio stogas, orą aplink gadins bent keli kietuoju kuru kūrenamų pečių kaminai“, – sarkastiškai sako NT brokeris.

Geresnės vietos įsigyti prestižinį būstą Kaune nei Vičiūnai G. Šmigelskis nelabai turi kur parekomenduoti. „Kleboniškyje parduodami sklypai jau arčiau sodų bendrijų, kurios tikrai nekuria prestižo jausmo, Lampėdžio pakrantėje pasiūla bus labai nedidelė. Tai norintys gyventi mieste prabangiame nuosavame name, kaip ir nelabai turi didesnio pasirinkimo“, – sako jis.

Prabangiai įrengto individualaus namo Vičiūnuose kvadratinio metro kaina siekia 4000 eurų/ Capital nuotr.

Besikeičiantis gyvenimo būdas diktuoja naujas šiuolaikinės visuomenės nuostatas dėl gyvenamojo būsto pasirinkimo, jauni žmonės nebelinkę įsipareigoti ir labiau vertina ne materialų turtą, o žinias ir įspūdžius bei nepriklausomą gyvenimo būdą. Tad G. Šmigelskis linkęs abejoti, ar Kaune rasis, tarkime į „Laurų kvartalą“ Vilniuje panašūs rajonai, greičiausiai prestižiniai prabangūs namai ir toliau bus perkami ar statomi ne kompleksiškai, o šio segmento rinka Kaune ir toliau formuosis gana stichiškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA