Kaune nusimato aktyvus ir sportiškas savaitgalis (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Kaune nusimato aktyvus ir sportiškas savaitgalis (renginių apžvalga)

R. Tenio nuotr.

Kalendoriui persivertus į rudenį galima pamanyti, jog vasariškos pramogos baigėsi. Tačiau taip tikrai nėra – Kaune laukia daug renginių, kviečiančių praleisti laiką aktyviai. Jei vis dėl to norite atsipalaiduoti – nenusiminkite: jums taip pat nusimato geras savaitgalis.

Ketvirtadienis

15 ir 17 val. Minint 100 metų sukaktį kai į Kauno gubernatoriaus rūmus įsikėlė pirmasis Lietuvos Valstybės Prezidentas, Istorinėje LR prezidentūroje vyks nemokami ekskursijų ciklai „Nauji Prezidento rūmai“. Muziejaus lankymas mokamas, tačiau dalyviai moka tik „studentišką“ muziejaus lankymo bilieto kainą – 2,5 Eur.

17 val. Lietuvos Švietimo istorijos muziejuje prasidės 16-asis fotomeno festivalis KAUNAS PHOTO. Atidarymo renginius vainikuos fotografijų projekcijos ir audiovizualinis performansas vasaros terasoje „Laukas”.

Penktadienis

9 val. VDU Botanikos sodas kviečia į visai šeimai skirtą rudens šventę „Pakalnutės uoga“. Renginio metu vyks koncertai, augalų, tautodailės dirbinių, ekologiškų produktų mugė, degustacijos, paskaitos ir kiti renginiai. Daugiau apie renginį ir kitus renginio laikus rasite čia.

10 val. LSU Lengvosios atletikos manieže organizuojamas tatuiruočių festivalis „Baltic Tattoo Convention”. Renginyje dalyvaus geriausi meistrai, bus galima susipažinti su tatuiruotės darymo procesu ir technikomis. Lankytojai taip pat turės unikalią galimybę susipažinti su senąja Baltų kultūra. Renginys vyks nuo penktadienio iki sekmadienio.

12 val. Neabejingi menui yra kviečiami į “Meno pikniką”. Visą dieną vykstančiame festivalyje nusimato daug veiksmo: mugės, konkursai, dirbtuvės, koncertai ir dar daugiau.

20 val. Lietuvos zoologijos sode vyks “Zoo naktys”, kurių metu bus galima pamatyti naktinį zoologijos sodo gyvenimą, dalyvauti ekskursijose, išvysti Šiaurės Amerikos indėnus ir jų tradicinius šokius.

Naktį, iš rugsėjo 6-osios į 7-ąją, Fluxus organizuoja festivalį – kopimą į Parodos kalną. 2 geriausiai karnavalui pasiruošę kopėjai laimės po kelionę sau ir draugui į 2020 metų Europos kultūros sostinę. Daugiau apie iniciatyva rasite čia.

Šeštadienis

12 val. Automobilių entuziastai turėtų keliauti į Kauno rotušės aikštę, kur vyks tradicinė išskirtinių automobilių paroda „Memel Motor Fest„. Programoje nusimato 250 išskirtinių automobilių, fotosesijos, motociklų paroda, pramogos visai šeimai ir dar daugiau.

13 val. Organizuojamos pažintinės orientacinės varžybos, skirtos pažinti Kauną „City Rally”. Geriausiai pasirodžiusių laukia prizai. Reikalinga registracija, iniciatyva nemokama.

14 val. Nacionalinis M. K. Čiurlionio dailės muziejus organizuoja “Šeimų dienas muziejuje”. Dirbtuvių metu bus galima pasigaminti savo popieriaus lakštą, tapyti peizažus ir sužinoti, kas yra knygos „drabužiai“. Užsiėmimai mokami, reikalinga registracija.

19 val. Kauno marių prieplaukoje organizuojamas Burlaivių paradas. Lankytojai, pasiprašę laivo savininko, galės plaukti kartu.

Sekmadienis

10 val. Nemuno saloje vyks Šeimų sporto šventė. Dalyviai galės išbandyti savo jėgas įvairiose varžybose ir estafetėse, pelnyti prizus. Taip pat renginyje veiks įvairios sporto ir laisvalaikio zonos, vyks koncertai. Bus ką veikti ir jūsų augintiniui: numatomos Draugų varžybos – bėgimas su augintiniu.

15 val. Kauno bienalė toliau tęsia savo parodų ciklus. Šį kartą Kauno geležinkelio stotyje organizuojama ekskursija po parodą „99 metrai”. Pasak autorių, parodos tema – laukimas.

Jei neradote jus dominančių renginių, kviečiame apsilankyti renginių kalendoriuje – manome surasite, kas sudomintų. Artėjantis savaitgalis taipogi reiškia, jog daug porų sumainys aukso žiedus, taigi kviečiame apsilankyti portalo vestuvių rubrikoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA