Kauno klinikų chirurgui – kaltinimai dėl pacientės mirties ir beveik 240 tūkst. eurų ieškinys | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikų chirurgui – kaltinimai dėl pacientės mirties ir beveik 240 tūkst. eurų ieškinys

delfi.lt / Paulius Garkauskas 2019/09/05 14:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas tęsia bylos nagrinėjimą, kurioje Kauno klinikų chirurgas Žilvinas Saladžinskas teisiamas dėl neatsargaus pacientės gyvybės atėmimo. Byloje toliau vyksta specialistų apklausos, o ketvirtadienį apklausti medicinos ekspertai.

2015 metais chirurgas pacientei atliko storosios žarnos naviko šalinimo operaciją, tačiau prieš ją nepadarė visų būtinų tyrimų diagnozei patikslinti. Per operaciją medikas pažeidė moters blužnį, išsivystė kraujavimas ir blužnis buvo šalinama, o šios procedūros metu pažeidus kasą, išsivystė ūmus kasos uždegimas ir pacientė mirė.

„Jis neatliko visų būtinų tyrimų, kurie yra numatyti pagal medicinos normas ir dėl to pati operacijos eiga nebuvo tokia sklandi ir pasekmės buvo žmogaus mirtis“, – prasidėjus bylai teigė prokurorė Auksė Lipkevičienė.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos direktorius dr. Romas Raudys šioje byloje pateikė savo išvadas.

„Pacientės gydymas baigėsi mirtis. Jos buvo galima išvengti. Tokia mano pozicija. Kitų mirties priežasčių nėra“, – konstatavo R. Raudys. Eksperto manymu, nelaimės buvo galima išvengti.

„Kiekvienu atveju medikai siekia sėkmės – išgydyti pacientą. Niekas nenori pakenkti, tačiau manau, kad šiuo atveju buvo galima išvengti skaudžių pasekmių. Iš dokumentų matome, šalinant blužnį buvo pažeista kasa. Kas galėjo lemti klaidą? Galbūt stresas. Tačiau medikų klaidų spektras labai platus. Kaip buvo šioje konkrečioje situacijoje – sunku pasakyti. Manau, kad čia yra emocinis fonas ne itin sklandžios operacijos metu“, – konstatavo R. Raudys.

Specialisto teigimu, tokių operacijų metu blužnis pažeidžiama labai retai. Ž. Saladžinskas savo kaltę teisme pripažino, o parodymus sutiko duoti po liudininkų apklausos.

Mediko teigimu, atlikta operacija buvo labai sudėtinga, o moteriai išsivysčiusios komplikacijos, retos ir skaudžios, tačiau medicinos praktikoje pasitaiko. Civilinį ieškinį šioje byloje yra pateikę trys pacientės artimieji – mirusiosios gyvenimo draugas, sūnus ir anūkas.

Byloje pateiktas 13,5 tūkst. eurų turtinis civilinis ieškinys – jį sudaro laidojimo išlaidos bei neturtinė žala, siekianti iš viso apie 240 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA