Mirė žinomas lietuvių diplomatas: atsisveikinimas su velioniu vyks Kaune | Kas vyksta Kaune

Mirė žinomas lietuvių diplomatas: atsisveikinimas su velioniu vyks Kaune

delfi.lt 2019/09/04 18:45
Delfi nuotr.

Trečiadienį pranešta apie skaudžią netektį – mirė iš Kauno kilęs lietuvių diplomatas Renatas Juška. Šią žinią BNS patvirtino diplomato bičiulis, politologas Raimundas Lopata. Jam buvo 47 metai.

Šią žinią DELFI taip pat patvirtino artimas R.Juškos bičiulis Liudas Masolas. Jis teigė, kad ši liūdna žinia tikrai yra netikėta.

Atsisveikinimas su R.Juška planuojamas penktadienį, Kaune. Kauno mieste velionis praleido didžiąją dalį savo gyvenimo – čia gimė, vėliau įgijo išsilavinimą Vytauto Didžiojo universitete.

Velionio bendražygis, Seimo narys Žygimantas Pavilionis sakė, kad R. Juška buvo „vienas drąsiausių, kūrybingiausių, strategiškiausių diplomatų“.

„Renatas viską darė, kad Baltarusija, Rusija, Sakartvelas ir kitos mūsų Rytų kaimynės taptų laisvos ir demokratiškos, už tai buvo įtrauktas į Rusijos ir Baltarusijos juoduosius sąrašus“, – BNS sakė Ž. Pavilionis.

Jis teigė, kad R. Juška buvo labai nusivylęs, jog buvo išstumtas iš diplomatinės tarnybos ir norėjo į ją grįžti, bet to negalėjo padaryti nepasikeitus vadovybei.

„Visada prisiminsiu Renatą kaip pasiaukojančio, viską už savo Tėvynę sugebančio atiduoti diplomato simbolį“, – sakė Ž. Pavilionis.

R. Juška buvo nepaprastasis pasiuntinys ir įgaliotasis ministras, dirbęs Lietuvos ambasados Baltarusijos Respublikoje patarėju, Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai departamento direktoriumi.

Taip pat Lietuvos ambasadoriumi Vengrijos Respublikoje, Europos parlamento nario Petro Auštrevičiaus patarėju Briuselyje.

2013 metais R. Juška buvo atšauktas iš ambasadoriaus Vengrijoje pareigų, kai internete buvo paviešinti jo slapta įrašyti pokalbiai telefonu.

daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA