Trečiadienį į Lietuvą trumpam sugrįš šilti orai | Kas vyksta Kaune

Trečiadienį į Lietuvą trumpam sugrįš šilti orai

delfi.lt 2019/09/04 09:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien per Lietuvą keliaus mažai aktyvus atmosferos frontas. Debesų susitvenks gana daug, tačiau lietus prognozuojamas daugiausiai vakariniuose ir centriniuose šalies rajonuose, o lyti turėtų trumpai ir negausiai.

Daugiausiai saulės šiandien bus rytiniame šalies pakraštyje, taip pat ir šalies sostinėje. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, 6–11 m/s. Aukščiausia temperatūra sieks jau 18–23 laipsnius šilumos. Vėsiausia bus šiaurės vakariniuose šalies rajonuose, šilčiausia – Žemaičių aukštumos pietiniuose šlaituose ir Suvalkijoje. Vilniuje oras sušils iki 20–22 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį mūsų krašte žymesnio lietaus nenumatoma, tik žemesnėse ir drėgnesnėse vietose formuosis rūkas. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš pietvakarių, pietų. Naktis bus vidutiniškai šilta: temperatūra daugelyje vietovių pažemės iki 10–15 laipsnių, tik Kuršių nerijoje šilti aplinkiniai vandenys palaikys apie 17 laipsnių šilumą.

Ketvirtadienio dieną vakarinį šalies pakraštį pasieks naujas atmosferos frontas su dar viena lietaus porcija. Rytinėje šalies pusėje vyraus gana saulėti ir sausi orai. Pietvakarių, pietų vėjas sustiprės, tačiau pavojingų gūsių nenumatoma. Su pietiniais orų srautais atplūs ir daugiau šilumos, tad termometrai vėl rodys vasarišką 20–25 šilumą. Pavėsyje!

Deja, penktadienį vėjas pasisuks iš vakarų ir atneš jau vėsesnį ir drėgnesnį orą. Naktį daug kur, dieną vietomis trumpai palis. Naktis dar žada būti švelni, o dieną vėl ženkliai atvės.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA