Kauniečiai vasarą palydės mokydamiesi grilinimo paslapčių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai vasarą palydės mokydamiesi grilinimo paslapčių

„Volfas Engelman“ nuotr.

Po atostogų į mokslus ir darbus sugrįžusių kauniečių šeštadienio popietę laukia išskirtinis atsisveikinimas su šiltuoju metų sezonu. „Volfas Engelman Studija“ kviečia į gurmanišką vasaros terasos uždarymo vakarėlį – „PROflame Grill Party“. Nemokamame renginyje muzikantų koncertus šįkart pakeis grilinimo ir kitų kulinarijos sričių asai su plačia edukacine programa.

[galerija kiek=”4″]

Rusenančios kepsninės ir apetitą žadinantis čirškinamos mėsos ar šviežiai rūkytos žuvies aromatas – kone įprastas vasariškų pramogų atributas. Daugelis sutiks, kad grilio kepėjų meistriškumui ir patiekalų skoniams tobulumo ribos neegzistuoja.

Pramogos ir vaikams

Kaip paruošti idealų kepsnį ar nustebinti smaližius virš žarijų keptais saldumynais? Į šiuos ir kitus panašius klausimus šeštadienį „Volfas Engelman Studijos“ lankytojams atsakys tikri savo sričių profesionalai.

Jų pasakojimus moderuos kulinarijai neabejingas renginio vedėjas – grupės „ŽAS“ narys, televizijos laidų vedėjas Gidonas Šapiro-Bilas, o vakarėlio nuotaiką įsiūbuos didžėjaus kuriami muzikos ritmai. Kulminaciniu numeriu taps įspūdingas ugnies fakyrų grupės klubo „Hefaistas“ improvizacinis ugnies šou.

„PROflame Grill Party“ programoje numatyta visa eilė specialiai šiam renginiui paruoštų prezentacijų: peiliai, jų galandimo subtilybės, „PROflame EXPERT“ keraminių kepsninių privalumai bei galimybės, kokybiškos lietuviškos mėsos pasirinkimas, teisingi pjaustymo įgūdžiai, šviežios žuvies ir kitų maisto produktų rūkymo rūkyklose procesai. Prezentacijų metu bus vykdomos degustacijos, kurių metu turėsite galimybę paragauti grilio asų sukurtų šedevrų. Viso renginio metu bus proga pasinaudoti ypatingomis nuolaidomis pristatomai produkcijai įsigyti.

Renginio svečiai bemaž pirmieji galės susipažinti su klasikinės kiniečių kepsninės amerikietiška versija „La caja china“ ir sudalyvaus parodomajame kepime. Greta veiks degustacinis bravoro gėrimų paviljonas.

Renginio svečiai turės išskirtinę galimybę gyvai pabendrauti su Lietuvos BBQ grilio čempionu, kuris negailės patarimų. Grilio asai pamokys kaip gaminti saldumynus keraminėje kepsninėje.

Sukurta speciali erdvė vaikams, kur mažieji smaližiai galės pasilepinti cukraus vata, belgiškais vafliukais ar šviežiais spragėsiais bei smagiai padūkti ant didelio batuto.

Nuo maisto iki gėrimų

„Grilis – neatsiejamas vasaros atributas, tad šįkart būtent ši tema ir bus pagrindinis renginio motyvas. Matome, kaip sparčiai auga žmonių susidomėjimas vis labiau populiarėjančiomis kiaušinio formos kepsninėmis. Mūsų įmonė visuomet stengiasi žvelgti plačiau – neapsiribojame vien produkto pristatymu, bet siekiame ir edukuoti žmones apie jo vartojimo kultūrą. To paties nuosekliai laikomės ir rengdami „Grill Party“ – norime supažindinti kauniečius iš arčiau su tuo, kas dabar laikosi „ant bangos“, nepamirštant ir maisto derinimo su gėrimais“, – pasakojo AB „Volfas Engelman“ marketingo vadovas Mantas Matukaitis.

„Grill Party“ dalyviai galės ne tik išgirsti, bet ir patys pasidalinti savo receptais bei patirtimis apie produktų marinavimą, gaminimą, kepsninių naudojimo ypatumus. Organizatoriai žada, kad tai sudomins tiek pažengusius grilio entuziastus, tiek ir pradedantiems ar būsimiems kepėjams, neabejingiems geram maistui. Alaus darykla „Volfas Engelman“, kaip įprastai, pakvies ir į savo produkcijos degustacijas.

Nemokamas renginys „Volfas Engelman Studijos“ terasoje prasidės rugsėjo 7-osios popietę, nuo 14 val. ir vyks iki vėlaus vakaro. Išsamią jo programą galima rasti internete.

Populiari laisvalaikio erdvė

Greitai dvejų metų sukaktį minėsianti „Volfas Engelman Studija“ spėjo pelnyti kauniečių simpatijas kaip kokybiškų renginių ir turiningo laisvalaikio erdvė. Vien per šiuos metus čia veikusioje vasaros terasoje surengti 7 koncertai, bendradarbiaujant su „Kaunas Jazz“, Pažaislio muzikos festivaliu bei „Gera muzika gyvai“.

Liepos viduryje jau antrą kartą vyko tradicija tapusi Tarptautinės aludarių dienos šventė. Į ekskursijas po seniausią Lietuvoje nepertraukiamai veikiantį bravorą, gėrimų degustacijas ir Egidijaus Sipavičiaus bei „Antikvarišnių Kašpirovskio dantų“ koncertus susirinko beveik 4 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA