Pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos vykusį kaunietį, turėjusį net dvi klastotes | Kas vyksta Kaune

Pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos vykusį kaunietį, turėjusį net dvi klastotes

Asociatyvi / Delfi.lt nuotr.

Rugsėjo 2 d. Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė kaunietį, dokumentų patikros metu pateikusį, įtariama, suklastotą asmens tapatybės kortelę. Paaiškėjo, kad vyras su savimi taip pat turėjo ir suklastotą vairuotojo pažymėjimą.

Šeštadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį autobusą „Neopolan“. Latvijoje registruota transporto priemone reisu iš Rygos per Lietuvą į Paryžių vyko grupė asmenų.

Kontrolės metu vienas iš keleivių pasieniečiams ištiesė lietuvišką asmens tapatybės kortelę. Dokumentas VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų. Apžiūros metu po vyro sėdyne Kalvarijos užkardos pasieniečiai aptiko dar vieną, įtariama, suklastotą dokumentą – neva to paties asmens vardu išduotą vairuotojo pažymėjimą. Pirminiais duomenimis, sulaikytasis yra 35 metų Kauno gyventojas.

Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausos vyras uždarytas į areštinę. VSAT pareigūnai aiškinasi, kur kaunietis apsirūpino klastotėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA