Kauniečio pagrobimo ir reketo bylos atversti nepavyko | Kas vyksta Kaune

Kauniečio pagrobimo ir reketo bylos atversti nepavyko

delfi.lt / Rafael Achmedov 2019/09/03 17:47

Kauno apygardos teisme vis dar nepavyksta pradėti baudžiamosios bylos, kurioje keturi kaltinamieji įtariami kauniečio Tado Kaspučio pagrobimu ir reketu, nagrinėjimo. Antradienį į posėdį neatvyko vieno iš įtariamųjų gynėjas, advokatas teisme nepasirodė dėl ligos.

[galerija kiek=”4″]

Tiesa, posėdyje pasirodė kaltinamieji Robertas Giraitis, Evaldas Jurgelaitis, Marius Šimkus, Povilas Boradka. Vyrai prašė jų nefotografuoti ir slėpė veidus. Į posėdį taip pat atvyko ir nukentėjusysis.

T. Kaspučio pagrobimas užfiksuotas 2017 metų vidurvasarį. Vyras netoli Kauno autobusų stoties buvo jėga įsodintas į automobilį ir beveik parą laikomas nelaisvėje.

Per tą laiką iš T. Kaspučio buvo reikalaujama pinigų. Nusikaltėliai vertė auką pervesti jiems virtualią valiutą bitkoinus, kurių vertė – apie 100 tūkst. eurų. Nepavykus gauti ko norėję, vyrai ėmė reikalauti dar daugiau – 300 tūkst. eurų. Tuo pačiu nusikaltėliai grasino susidorojimu tiek aukai, tiek jo šeimos nariams.

Tačiau pasipelnyti nepavyko ir iš T. Kaspučio buvo atimti tuo metu su savimi turėti vertingi daiktai: telefonas, kompiuteris, įvairūs dokumentai, mokėjimo kortelės, papuošalai. Iš viso žala siekė 25-30 tūkst. eurų.

Beveik visi bylos įtariamieji anksčiau buvo teisti, vienas iš jų nusikaltimo metu buvo nepilnametis. Vyrai buvo suimti 2017 vasaros pabaigoje, praėjus beveik dviem mėnesiams po nusikaltimo. Tačiau šiuo metu visi kaltinamieji yra laisvėje.

Įtariama, kad pagrobimą ir reketą įvykdė trys iš įtariamųjų, o neteisėtu būdu įgytą turtą perdavė ketvirtajam, pas kurį kratų metu buvo rasta ir narkotinių medžiagų.

Kol neprasidėjo teismo procesas, nei prokuroras, nei kaltinamųjų advokatai bylos detalių neatskleidžia. Bendrauti su žiniasklaida atsisakė ir nukentėjusysis. Pradėti bylos nagrinėjimą ketinama kitame posėdyje, kuris numatytas po dviejų savaičių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA