100 taškų barjerą perkopusi Lietuvos rinktinė sutriuškino Senegalą | Kas vyksta Kaune

100 taškų barjerą perkopusi Lietuvos rinktinė sutriuškino Senegalą

delfi.lt 2019/09/01 16:18
Kiril Čachovskij nuotr.

Pirmoji Dainiaus Adomaičio auklėtinių dvikova FIBA planetos krepšinio pirmenybėse Donguane su Senegalu baigėsi įspūdinga persvara. Pasaulio čempionatą Lietuvos rinktinė pradėjo perkopusi net 100 taškų barjerą.

FIBA pasaulio krepšinio čempionato startas Lietuvos rinktinei buvo it lengva treniruotė. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmose H grupės rungtynėse sekmadienį visiškai dominavo aikštėje – 101:47 (27:10, 21:11, 29:12, 24:14) nugalėjo Senegalo krepšininkus.

Lietuvos rinktinė pergalę išplėšė 54 taškų skirtumu.

Iki šiol pasaulio krepšinio čempionatuose Lietuvos rinktinės rekordas buvo pergalė 41 taško persvara –1998-aisiais mūsiškiai 97:56 sutriuškino Pietų Korėją.

Nuo pat dvikovos pradžios lietuviai užtikrintai jautėsi aikštėje ir žingsnis po žingsnio didino skirtumą savo naudai. Gerą impulsą davė Marius Grigonis, Domantas Sabonis, iš jų estafetę perėmė Mantas Kalnietis ir Jonas Valančiūnas. Varžovų lyderiai beveik neturėjo progos atakuoti krepšį.

Po pirmo kėlinio D. Adomaičio auklėtiniai pirmavo 27:10, po dviejų – 48:21. Trečiame ketvirtyje skirtumas perkopė 40 taškų ribą ir toliau augo.

Po didžiosios pertraukos taikliais tolimais metimais prapliupę lietuviai ėmė grėsmingai tolti ir susikrovė net 47 taškų persvarą (73:26). Paskutinis ketvirtis buvo tik formalumas šiose rungtynėse

Gražių epizodų „alley oop“ stiliumi pasiūlė Arnas Butkevičius, dėjimais iš viršaus džiugino J. Valančiūnas ir D. Sabonis. Didžiausias skirtumas šioje dvikovoje buvo 57 taškai – vos 4 taškais mažiau nei visų laikų Lietuvos rinktinės rekordas.

Daugiau nei mėnesį pasaulio krepšinio čempionatui trukęs Lietuvos rinktinės pasirengimas baigėsi, šiandien Dainiaus Adomaičio auklėtiniai stojo į pirmą „FIBA 2019“ turnyro mūšį su Senegalo krepšininkais. Iki jo lietuviai sužaidė 9 kontrolines rungtynes, iš kurių laimėjo 6. Po dvikovos su Senegalu mūsų šalies atstovų antradienį lauks akistata su Kanada (rugsėjo 3 diena, 14.30 val.), o ketvirtadienį – su Australija (rugsėjo 5 diena, 14.30 val.).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA