XXIV Pažaislio muzikos festivalis atsisveikino anšlaginiu koncertu | Kas vyksta Kaune

XXIV Pažaislio muzikos festivalis atsisveikino anšlaginiu koncertu

Organizatorių nuotr.

Prieš septynioliką metų įrašų kompanijos EMI užsakymu sukurta „The Queen Symphony“ į Pažaislio festivalio baigiamąjį koncertą priviliojo rekordinę klausytojų minią. Visi bilietai į renginį buvo išparduoti jau vasaros viduryje.

[galerija kiek=”8″]

Turkų kilmės britų kompozitoriaus Tolga Kashifo „The Queen Symphony“ – unikalus, teatrališkas kūrinys, sujungiantis legendinės grupės „Queen“ kūrybą ir simfoninę muziką.

Šį įspūdingą kūrinį Pažaislio vienuolyno kieme atliko ilgamečiai scenos partneriai – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras bei Kauno valstybinis choras, diriguojami maestro Gintaro Rinkevičiaus. Netikėtomis solo partijomis publiką džiugino smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė, violončelininkė Vita Šiugždinienė ir pianistė Rūta Buškevics.

Šešių dalių simfonijos muzikiniam audiniui naudojami garsiausių grupės dainų – „We are the Champions“, „Rock You“, „The Show Must Go On“, „Love of My Life“, „Who Wants to Live Forever“ – motyvai, tačiau kai kurias iš jų buvo sunku atpažinti net didžiausiems „Queen“ muzikos gerbėjams.

„Pažiūrėkite, kokia nuostabi publika šį vakarą susirinko į koncertą“ – šypsojosi festivalio sumanytojas ir koordinatorius Justinas Krėpšta. „Labai smagu matyti tiek daug jaunų žmonių Pažaislio vienuolyno kieme. Neveltui „The Queen Symphony“ yra vienas populiariausių akademinės muzikos kūrinių visame pasaulyje.

Gal nemažą būrį klausytojų į koncertą priviliojo vien „Queen“ grupės vardas, tačiau tai yra puikus kūrinys, nuostabi muzika, todėl, tikiu, kad iš šio koncerto kiekvienas klausytojas išsineš pačias geriausias emocijas, o gal taps ir nuolatiniu Pažaislio muzikos festivalio lankytoju“ – vylėsi J. Krėpšta.

Visą vasarą trukusio Pažaislio muzikos festivalio organizatoriai su publika atsisveikindami antšlaginiu koncertu pažadėjo, kad ateinančiais metais jubiliejinis 25-asis festivalis bus ne mažiau įspūdingas savo atlikėjais ir parinktomis programomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA