Rytoj Lietuvos krepšinio rinktinės laukia pirmas čempionato išbandymas | Kas vyksta Kaune

Rytoj Lietuvos krepšinio rinktinės laukia pirmas čempionato išbandymas

delfi.lt 2019/08/31 20:59
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienis – ne tik pirmoji rudens diena, bet ir pirmojo Lietuvos rinktinės starto Pasaulio taurės turnyro Kinijoje data.

Lietuviai, FIBA reitinge žengiantys šešti, Donguane 14 val. 30 min. susikaus su neginčytinais H grupės autsaideriais laikomais Senegelo krepšininkais (FIBA 37). Tai bus pirmasis istorijoje abiejų komandų tarpusavio susitikimas oficialiose rungtynėse.

Lietuviai, kurie tokio rango turnyruose dar nė sykio nėra nusileidę Afrikos žemyno atstovams (5/0 olimpinėse žaidynėse ir 1/0 pasaulio čempionate), to geriau išvengtų ir sekmadienį. Tiesa, triuškinti varžovus be gailesčio nėra būtina: jei daugiau nei dvi grupės komandos surinks vienodą pergalių skaičių, pirmi du kriterijai jas rikiuojant – tarpusavio pergalės ir tarpusavio akistatų skirtumas, trečias – įmestų taškų kiekis tarpusavio mačuose, ir tik ketvirtas – bendras taškų skirtumas visuose grupės susitikimuose.

Prieš tai, 10 val. 30 min., tos pačiose arenos parketą išbandys pagrindiniai mūsiškių konkurentai dėl vietos kitame etape – Kanados ir Australijos vyrai. Iš viso sekmadienį bus sužaisti likę aštuoni intriguojantys pirmojo turo, jau ir taip nepagailėjusio dramos iki paskutinių sekundžių, mačai: po du E, F, G ir H grupėse.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA